Якою буде сьогодні, 11 травня, погода на Закарпатті. Сік якої рослини нині лікує хворих

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +26 градусів. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень піде дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +12, удень – +24 градуси. Протягом усього дня погода буде похмурою. Удень піде дощ із грозою, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Волівці – +9 уночі і  +21  градус удень. До самого вечора у Воловці буде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Сваляві – +9 уночі і  +23 градуси удень. У Сваляві на нас чекає похмура погода, яка проясниться тільки ввечері. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +25 градусів. Ясним небо у Тячеві буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Удень очікується дощ із грозою, ввечері – дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +26. Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ із грозою, який до вечора повинен закінчитися

У Великому Березному – вночі +11, удень – +24 градуси. Весь день у Великому Березному буде хмарним. Вночі та вранці опадів не очікується. Удень йтиме дощ, проте ближче до вечора він закінчиться.

У Берегові та Виноградові – вночі – +14, удень – +25. Весь день у Береговому буде хмарним. Ніч та ранок пройдуть без опадів. Удень очікується дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +21 градус. Вдень у Міжгір’ї на якийсь час небо затягнеться хмарами, але вечір буде ясним, як і ранок. Без опадів.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +18 градусів. У Рахові досвітні хмари вранці розсіються, а вдень знову зберуться, щоб ввечері звільнити небо від своєї пристуності вже повністю. Без опадів.

11 травня – день, пов’язаний з початком збору березового соку, яким поїли хворих. Також поправити здоров’я допомагав теплий (південний) вітер, характерний для цього дня. У давнину спостерігали за погодою вночі: якщо вона була теплою, а небо було зоряним, значить буде хороший врожай.

Народні прикмети на 11 травня

  1. Чистий схід сонця, а на небі ні хмарини – літо буде сонячним
  2. В ніч на 11 травня ніч тепла і зоряна – можна розраховувати на багатий урожай
  3. Південний вітер дме – буде багато гроз влітку, але зате можна буде зібрати багатий урожай
  4. Якщо погода 11 травня стоїть тепла, а на небі видно зірки, про багатий врожай буде
  5. Наспівали жайворонки – кажуть, що пора братися за плуг
  6. Береза розпустилася – прикмета до того, що пора сіяти овес
  7. Дуб розпустився – настав час для посадки гороху
  8. 11 травня з’явилися крилаті мурахи – можна починати садити овес
  9. Зацвіла горобина рано – значить, можна буде зібрати багатий врожаю вівса
  10. Знизилася температурі до закінчення дощу – прикмета до того, що в найближчі дні погода покращиться
  11. Пізно цвітуть кульбабки – літо буде засушливим
  12. Зірки 11 травня сильно мерехтять на світанку – буде дощ найближчим часом
  13. Метелики сховалися в сараях і будинках – буде вітряно і холодно.

zakarpatpost.net