Якою буде сьогодні, 12 травня, погода на Закарпатті. Що навіщують мурахи?

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +13, удень – +25 градусів.  Ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +8, удень – +24 градуси. Небо цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Волівці – +5 уночі і  +19  градусів удень. Небо, ясне у Воловці вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

У Сваляві – +6 уночі і  +22 градуси удень. У Сваляві ясна погода очікується вранці та ввечері, а вдень небо можуть затягнути хмари, проте ненадовго. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +9, денна – +23 градуси. Ясному ранку прийде на зміну хмарна погода, яка утримається у Тячеві до самого вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +13, денна – +25. Вдень у Перечині хмари з’являться на небі лише тільки для того, щоб ввечері розсіятися. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +23 градуси. У Великому Березному очікується ясна погода, у другій половині дня небо затягнеться хмарами, щоб ввечері знову очиститися. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +26. Вдень у Береговому на небі з’являться хмари, які ввечері повинні розсіятися. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +3, вдень – +20 градусів. У Міжгір’ї хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів.

У Рахові буде уночі +3, вдень температура підніметься до +15 градусів. Хмари, які з’являться у Рахові вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

12 травня – день пам’яті дев’яти мучеників Кизичеських. Мученики вважаються в народі як тлумачі сновидінь і захисники від віспи. 12 травня практикувався такий звичай: якщо опівдні вийти на дорогу і підставити обличчя теплому вітру, то “здоров’я прибавиться на цілий рік”. Наші пращури помітили, що ясний схід сонця у цей день обіцяє хороше літо.

Народні прикмети на 12 травня

  1. Схід сонця яскравий і ясний – літо буде теплим
  2. Зоряне небо вночі 12 травня передвіщає багатий урожай
  3. Журавель гніздо в низині в’є – прикмета до того, що хліб можна вже зараз сіяти на вологих місцях. Якщо ж гніздо журавля знаходиться на висоті, то найкраще хліб запреет саме в низинах
  4. Мурахи 12 травня переселяються в сухе місце – зовсім скоро піде дощ
  5. Багато хрущів – чекай посухи
  6. Крик іволги нагадує котяче – прикмета, яка повідомляє, що скоро піде дощ
  7. Ясний схід сонця передвіщає тепле літо, теплий вечір і зоряна ніч – багатий врожай
  8. Береза розпустила листя раніше вільхи – посуха влітку буде, і навпаки
  9. Блискавка перед дощем 12 травня – опади будуть йти довго
  10. З верхніх листків вівса волога виділяється, змочує підстава листя, стебла – буде вологий і дощовий період

zakarpatpost.net