Загадкові Ворочевські озера в Карпатах наполовину зникли. ФОТО

Зазвичай вода з озер витікає та випаровується до червня.

Ворочевські озера, або як їх ще називають – Сині озера, розташовані неподалік Ужгорода, на схилі колишнього вулкану Анталовецька Поляна, пише vsviti.com.

Стан озер на початок травня показала Ганна Пономаренко:

Загадкове важкодоступне подвійне озеро на схилах “ужгородського вулкану”. Хотіла потрапити сюди ще з часів, коли тато замість казок наніч читав мені книжечку “По вулканічним Карпатам” Лазаренко Е.А. Озеро існує всього кілька місяців на рік і в червні уже зникає. Скільки разів я ходила його шукати, але все безуспішно.. і ось… добрі люди нарешті повели! Були версії його метеоритного походження, дехто стверджує, що це бічні кратери колишнього вулкану, – написала жінка й додала вражаючі фото.

Варто відзначити, що кілька тижнів тому озеро виглядало ось так:

Ворочевські озера, або як їх ще називають – Сині озера, розташовані неподалік Ужгорода, на схилі колишнього вулкану Анталовецька Поляна.

Ворочевське озеро часто називають у множині, як озера. Виникло воно в двох глибоких вирвах, які розділені вузькою перемичкою. Фактично це одне озеро. Коли озеро повноводне перемичка затоплена. Наповнення озер водою залежить від опадів і може досягати 2,5-3 метра глибини.

Щороку озера наповнюються водою після танення снігу та весняних опадів. Ближче до літа вода з них зникає.

zakarpatpost.net