Як на Закарпатті змагалися найбільші силачі світу. Що про це думає Василь Вірастюк. ФОТО

Учора в Хусті пройшов Чемпіонат світу зі стронгмену. Змагання були надзвичайно видовищними і масштабними.

Те, що такий солідний поєдинок проходив у нашому краї – надзвичайно приємно і найбільше зусиль для цього приклав Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області Роман Зажирко.

Після кваліфікаційних вправ у десятку найсильніших з 22 атлетів увійшли представники України, Польщі, Білорусі, Ірану та Латвії. Серед учасників були й німці, і молдавани, і ірландці, і угорці. Тож за підсумками змагань «золото» виборов Олександр Кочергін із Чернівців, «срібло» –  киянин Павло Гайша, а «бронзу» – спортсмен із Польщі Патрік Пшебила.

А що про це думає найсильніша людина світу? Адже головним суддею змагань був рекордсмен Василь Вірастюк.

“Нам, говорю від імені Федерації стронгмену України, дуже сподобався чемпіонат, – наголосив він. –  Вразили глядачі! Надзвичайно! Такого я не бачив більше ніде і це мене дуже приємно здивувало! Закарпатці – люди такі толерантні, що вболівають і підтримують не лише своїх земляків, але й спортсменів із інших країн світу! І хлопців це дуже підбадьорювало. Ну, зрозуміло, що закарпатські вболівальники українських силачів підтримували найбільше, але не обділили увагою і гостей!  У жодному іншому українському місті, де проходили міжнародні старти, такого я не бачив. Молодці! Це приємно!”

У ексклюзивному інтерв’ю закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» силач-рекордсмен розповів про власні секрети успіху, поділився враженнями про Закарпаття, навіть розповів улюблений анекдот.

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 18 травня.

Фото зі змагань Olexandr Rokosovyk.

zakarpatpost.net