Для чого закарпатці кадило з церкви вкрали?

Закарпатці – люди нібито й побожні, але настільки непередбачувані, що часом зрозуміти мотиви декого дуже важко, особливо коли йдеться про релігію та злочини. Дивне пограбування сталося нещодавно на Іршавщині, – пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Село Дубрівку облетіла тривожна звістка – хтось обікрав церкву. При цьому зловмисники виламали двері та викрали сейф.

На місце події викликали правоохоронців. Вони обстежили церкву і зрозуміли, що злодіїв цікавили гроші, але чомусь разом із сейфом зникли й інші речі.

Пізніше з’ясувалося, що пограбування скоїли мешканці Ужго- родського району. Головним із них був Віктор. Раніше він уже мав тюремний стаж, тож як професійно грабувати – добре знав.

Пізно увечері він узяв із собою двох товаришів і трійця на стареньких «Жигулях» помчала до Іршавщини.

Було вже за північ, коли злодії наблизилися до храму. Металевим ломиком виламали вхідні двері і спокійно проникли всередину. Перш за все хлопці завантажили до багажника сейф, оскільки там, на їхню думку, і мав знаходитись головний скарб. Але далі вирішили ще трохи пороздивлятися, щоб можна прихопити з собою. Знайти вдалося лише дві церковні книги з молитвами та хрест.

Утім читати спеціальну літературу вони не збиралися. Сподівались вигідно продати поцуплене.

Уже уявляли, наскільки розбагатіють.

Але дорогою додому вони вирішили подивитися, скільки ж грошей у сейфі. Прововтузитись довелося довго, поки дверцята сховку вдалося відкрити. Але яким же був їхній подив, коли вони знайшли в сейфі не долари, євро та гривні, а всього-на-всього пасхальний трисвічник та кадило.

Розлючені грабіжники викинули сейф у річку і знервовано поїхали додому. Та вже невдовзі до них завітали працівники поліції. За вчинене їм довелося відповісти перед законом.

Отже, рішенням суду ватажка церковних крадіїв було засуджено до чотирьох років позбавлення волі, а його помічникам довелося повністю відшкодувати завдані збитки церковній громаді.

Сергій ОРОС, закарпатська газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net

One thought on “Для чого закарпатці кадило з церкви вкрали?

  • 14.05.2018 at 12:16
    Permalink

    Церква 2000 роки людей грубує брехнею

Comments are closed.