Якою буде сьогодні, 14 травня, погода на Закарпатті. Що відзначали наші предки в цей день

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10, удень – +21 градус.  Перша половина дня буде ясною, а після обіду з’являться хмари. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +5, удень – +20 градусів. Ранок буде безхмарним, та майже весь день небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

У Волівці – +2 уночі і  +16  градусів удень. Зустрічаючи нас безхмарним ранком, погода зміниться вже у середині дня й небо у Воловці вкриється хмарами, які протримаються до вечора. Без опадів.

У Сваляві – +4 уночі і  +18 градусів удень. Вранці у Сваляві небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +5, денна – +20 градусів. Небо у Тячеві цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +10, денна – +21. Вранці у Перечині небо буде ясним, а вдень вкриється хмарами, які не зникатимуть до завершення дня. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +4, удень – +18 градусів. Чисте небо у другій половині дня зникне за хмарами, але ввечері погода знову проясниться. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +9, удень – +22. Небо, ясне вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +2, вдень – +17 градусів. У Міжгір’ї погода порадує нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона зміниться та буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

У Рахові буде уночі +1, вдень температура підніметься до +15 градусів. Небо, ясне у Рахові вранці, затягнеться хмарами у середині дня та погода буде похмурою до самого вечора. Без опадів.

14 травня вшановується пам’ять святого пророка Ієремії-Запрягальника, оскільки на цей час приходиться розпал польових робіт. Негода у цей день передвіщає сурову і холодну майбутню зиму. А якщо сонце сходить ясно – все літо буде гарне, погоже. У цей час у давнину проводжали весну і зустрічали проліття.

zakarpatpost.net