Закарпатський ландшафтний дизайнер розповіла, які квіти для озеленення територій в моді у цьому сезоні

Про це у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана БОЙКАС.

-Клієнти не просять зробити ділянку у жовтих чи червоних тонах. У 2018 році в моді яскраві барви і контрасти. А ще багато пишної зелені, щоб все просто буяло відтінками і кольорами природи. До речі, колір ультрафіолет – найбільш популярний відтінок 2018 року за версією інституту кольору Pantone.

Що ж стосується моди на квіти, то тепер дуже модною є лаванда. Вона саме фіолетова і цей колір є кольором року. А ще користуються великим попитом гортензії. Їх дуже багато і вони бувають різних кольорів, розмірів. Ми їх колись називали бабусиними квітами. Деякі з них ростуть до метра у висоту, навіть з роками до двох. Та й цвітуть вони все літо, є невибагливими і естетично привабливими. Кілька років тому модними були рододендрони, азалії. Але вони дуже примхливі і люди почали обирати щось простіше у плані догляду.

А на дерева є мода? Вам не здається, що останні роки на Закарпатті почалася якась сакуроманія. Адже маємо багато гарних карпатських дерев. Які можете порадити нашим землякам, як найбільші візуально привабливі, і витривалі?

У минулому році сакури ми садили вперше. Зараз на об’єкті садимо горобину, яка тепер є і плакучою, дуже гарною, і звичною. Із карпатських висаджуємо ялинку, хвою. Але частіше – привозні дерева. Як такої моди немає.

zakarpatpost.net