Якою буде сьогодні, 15 травня, погода на Закарпатті. Чому сьогодні солов’їний день

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але дощимите.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +10, удень – +20 градусів .  З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Починаючи з середини дня йтиме сильний дощ, який ближче до вечора стане слабкішим.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +21 градус. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Удень очікується дощ, ввечері – дощ із грозою.

У Волівці – +4 уночі і  +17  градусів удень. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Воловці буде зберігатися похмура погода. З середини дня і до його кінця йтиме дощ.

У Сваляві – +6 уночі і  +17 градусів удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень очікується дощ, який ввечері перейде у дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +11, денна – +22 градуси. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Удень і ввечері буде йти дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +10, денна – +19. Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Удень і ввечері буде йти сильний дощ.

У Великому Березному – вночі +5, удень – +17 градусів. В цей день хмар на небі не буде тільки вночі, а з ранку й до самого вечора у Великому Березному буде зберігатися похмура погода. Удень очікується сильний дощ, проте до вечора він повинен послабшати.

У Берегові та Виноградові – вночі – +11, удень – +20. Сильний дощ, який розпочнеться у другій половині дня, до вечора зміниться на дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +5, вдень – +18 градусів. У Міжгір’ї протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. У другій половині дня очікується дощ, який йтиме до самого вечора.

У Рахові буде уночі +5, вдень температура підніметься до +15 градусів. Весь день у Рахові буде хмарним. У другій половині дня очікується дощ, який йтиме до самого вечора.

15 травня відзначається день пам’яті князів Бориса і Гліба, Сіячів. У цей день починають співати солов’ї, тому його називають “Солов’їним”. Якщо соловей співав заливисто, значить “весна пішла на спад, а літо – на прибуток”. Якщо соловей заспівав на голі дерева, бути неврожаю плодів у садах.

zakarpatpost.net