Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Зараз, у епоху Інтернету, здається, закарпатці навіть знайомляться, не виходячи з дому, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Справді, багато хто  заводить віртуальні романи і шукає партнера через соціальні мережі. Але не всі. Дехто вважає, що  найміцніші стосунки можна зав’язати лише старим перевіреним способом – через газету. І до таких послуг вдаються тисячі закарпатців. За 18 років існування «Клуб знайомств» газети «Закарпатські оголошення» поєднав долі вже десятків тисяч наших земляків.

Отже, спробуємо проаналізувати як же знайомляться мешканці нашого краю.

Після завершення реконструкції площа Кірпи в Ужгороді оновилася.

Там зараз  нове дорожнє покриття, нова розмітка, збільшено місце для транспорту зменшено клумби встановлено нові дорожні знаки.

Наразі площа стала дійсно гарною і може зустрічати гідно гостей. Тим більше, що Ужгород має один з найкращих залізничних вокзалів України.

Цими днями після підняття рівня води в Ужі, погляди перехожих привернула дивна дерев’яна деталь посеред річки. Хтось думав, що то вода принесла корчак, хтось, що у русло викинули якийсь непотріб. Насправді посеред води видніється одна з опор старовинного дерев’яного мосту, що був зруйнований у 1944 році під час Другої світової війни.

 

До речі, перші мости Ужгорода згадуються у хроніках 1631 та 1690 років. А доти річку пересікали вбрід або на поромі. Ця ж частина опори із металевим наконечником пришвартувалася неподалік РАЦСу біля берегу на камінні. Видно, що в ті часи мости будували на совість, оскільки її останки збереглися донині.

У новому дослідженні Університетського коледжу Лондона вчені з’ясували, що міленіали втрачають цнотливість набагато пізніше, ніж попередні покоління.

Про це пише УП. Життя з посиланням на The Independent.

Фактично, згідно дослідження, з більше ніж 16 тисяч кожна восьма 26-річна людина – незаймана.

У Боздоському парку зараз людно. Із потеплінням туди приходить все більше дітей. А незабаром розпочнуться канікули, тож малечі стане ще більше.

Однак не все там готове зустрічати маленьких відвідувачів.

Зокрема, будиночок на дереві почав розсипатися.

Проглядають поламані дошки, розвалюється дах, східців немає, загалом  хатинка для дитячих забав виглядає аварійною.

Хоча сама ідея створення подібних атракцій дуже цікава. Малечі подобаються такі дерев’яні будиночки. Проте за ними потрібно доглядати і утримувати в належному стані. Ніщо ж не вічне. А це терміново потребує ремонту.

Ужгородка Таміла Нодь уже майже рік як доглядає за домашніми ящірками. Живуть вони в неї на подвір’ї і ховаються від стороннього ока у заростях кущів.

Уперше жінка помітила нових мешканців ще восени минулого року.

zakarpatpost.net