На Закарпатті чоловіка вбило струмом на городі: люди в паніці

 

Сусіди, які кинулися чоловікові на допомогу, теж постраждали

У селі Широке на Закарпатті чоловік помер у себе на городі. Удар струмом чоловік отримав, коли косив траву. Сусіди, які кинулися йому на допомогу теж постраждали. І все через обірваний високовольтний провід, пише Сьогодні.

Тетяна з сім’єю якраз садила картоплю на городі, коли сусід вийшов косити траву. Раптом помітила – косарка працює, а господаря не видно. Послала чоловіка перевірити, чи все в порядку. Той знайшов сусіда без свідомості. Взяв за руку і отримав удар струмом. Дочка Марина кинулася на допомогу батькові, але вдарило і її.

Не пам’ятаю нічого до того моменту, коли я вже прокинулася тут у себе в кімнаті“, – розповідає Марина Воробей.

Марина і її батько відбулися переляком. А ось сусід, 50-річний Богдан, якого вони хотіли врятувати, загинув.

Від опори відірвався ізолятор. Провід висів на висоті півтора метра. І в якийсь момент Богдана вдарило струмом. Смерть настала миттєво.

Останній, з ким того ранку говорив Богдан, був сільський голова Іван Феєр. Той каже, чоловік зателефонував і просив викликати електриків – на городі виявив розірваний провід.

Хвилин через 50 представники Рема були на території сільської ради. Я пробував зателефонувати йому, щоб показав їм, як саме туди потрапити, він на мої дзвінки вже не відповідав“, – каже сільський голова Іван Феєр.

В обленерго стверджують: трагедії не сталося б, якби чоловік дотримувався правил безпеки і не наближався до обірваного проводу.

Наші попередні висновки – в даній місцевості працювала сільськогосподарська техніка, яка могла здійснити наїзд на електричну опору, через це і виникло провисання дроту“, – говорить технічний директор “Закарпаттяобленерго” Олександр Білак.

Cельчани налякані. Кажуть, більшість ліній електропередачі проходить через городи. Від високовольтних проводів навіть почорніли верхівки дерев, а дерев’яні опори давно прогнили. Тому трагедія, мовляв, може повторитися.

Хто ж винен у смерті Богдана з’ясовують слідчі. Справу розслідують як нещасний випадок.

zakarpatpost.net