Стало відомо, на скільки зможе збільшити кількість пар потягів Бескидський тунель

Новий двоколійний залізничний Бескидський тунель буде зданий в експлуатацію до кінця травня, відповідно до урядового доручення.

Про це сказав Прем’єр-міністр Володимир Гройсман на зустрічі з в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євгеном Кравцовим, повідомляє Урядовий портал.

«Важливо, що впоралися з завданням. До кінця травня тунель буде зданий», – сказав Гройсман.

Він звернув увагу на те, що тунель є важливою логістичною складовою маршрутів експорту української продукції в Євросоюз. «Потрібно забезпечити підтримку експорту, аби у нас не було проблем з постачанням продукції», – зазначив керівник уряду.

За його словами, у цьому контексті потрібно оперативно вирішувати питання забезпечення вагонами та підвищувати якість обслуговування, передусім у пасажирському сегменті.

Новий Бескидський тунель є одним з найбільших побудованих за роки незалежності інфраструктурних об’єктів української залізниці.

За даними «Укрзалізниці», новий тунель дасть змогу збільшити кількість пар потягів на ділянці до 96 на добу проти нинішніх 25 пар. Довжина тунелю понад 1700 метрів. Він побудований з урахуванням усіх вимог місцевості та відповідає найвищим європейським характеристикам.

zakarpatpost.net