Працівники кінотеатру, в якому побили ужгородського журналіста, намагаються перекласти власну провину на нього. ВІДЕО

Днями в кінотеатрі “5 елемент” у працівників та керівника закладу виник конфлікт із журналістом Віталієм Глаголою.

Помітивши нахабну поведінку персоналу, телевізійник намагався захистити людину і почав знімати на телефон те, що відбувається. Але це не сподобалося власнику кінотеатру і Віталія почали бити.

Ось як про це написав сам журналіст:

“Вчора вечір закінчився тим, що мене побили коли я знімав конфліктну ситуацію в кінотеатрі “5 елемент” в Ужгороді. І кидався з кулаками не хтось із відвідувачів, а персонал і п’яний в зюзю чоловік, який назвався власником кінотеатру. Виявилось це дійсно так. Його звати Олександр Ягудаєв і от посилання на ФБ: https://www.facebook.com/shostka.sat?ref=br_rs. Кидався на мене тричі, два рази на очах у працівників Патрульна поліція Закарпатської області. Крім моїх моїх відео – усе має бути зафіксовано на бодікамерах патрульних. Роман Стефанишин, Сергій Князєв, Arsen Avakov та Національна поліція України. Також цей п’яний нападник світив подякою в рамочці від і розкидувався фразою “я в этом городе закон”. Юрій Марценишин можна дізнатись чим він заслужив таку честь? Крім того в мою адресу лунали фрази “сколько стоит твоя жизнь? я знаю – цена ей $100. Оторвут тебя в переулке”, “у меня жена судья”, “на какой машине сюда приехал. номер скажи – завтра гореть будет” і таке інше.

Пару разів сильно “прилетіло” з кулака в голову, кілька разів у груди. Не критично – буду мати синці на обличчі, розцараманий ніс і підбиту губу. Переживу. Побої зняв і офіційно зафіксував у встановленому законом порядку. Тому прошу максимального репосту, аби Ужгородці знали, що цей кінотеатр відвідувати небечно для здоров’я. Дітей туди теж краще не пускати.

Хочу розповісти, як усе це сталося. Прийшовши, як клієнт у кінотеатр натрипав на скандал – дівчина оборювалась, що їй подали страву в кафе кінотеатру зовсім не таку, як на картинці, з іншими складовими і т.д. У відповідь на прохання врахувати це при наступних замовленнях і коли вона попросила книгу скарг – адміністратор (на тому фото, де цифра 2) почав крити її відбірним матом разом із своєю напарницею касиркою. Клієнту я дуже добре знаю – тому вирішив зафіксувати усе на відео, аби підготувати короткий матеріал про цей інцидент для ЗМІ. Нічого особливого буденна ситуація.

Та коли я почав знімати, кидатись персонал почав на мене (ну, такі випадки ви могли бачити в програмі Ревізор (Н)) з криками, що я не маю права тут знімати і що вони забороняють це робити. Я кілька разів представився журналістом, показав посвідчення й наголошув, що вона працівники закладу і крім цього – знаходяться у громадському місці чим, згідно Закону, автоматично дають згоду на свою фіксацію. Також назвав, що керуюся Законом про інформацію. Навіть про Конституція України згадав, де чітко вказано, що згідно ч.2 ст.34 Конституції України передбачено право кожного вільно збирати, зберігати, використовувати і поширювати інформацію усно, письмово або в інший спосіб.

Але це не зупинило двох працівників і адміністратор мав кілька спроб вирвати мій телефон з рук і паралельно завдати мені кілька ударів. Після цього викликав “важку артилерію” – п’яного чоловіка, якого ви бачите на фото з цифрою “3”. Він представився власником закладу, почав розказувати мені “за жизнь” і “хто я, что я и что мне будет”. Після цього кілька разів спробував вирвати телефон, наніс кілька ударів. Викликали патрульну, вона приїхала і чоловік чкурнув у ліфт й намагався втекти. Патрульні йому цього не дозволяли, а я усе фіксував на відео. Далі він знову на мене накинувся і завдав ще кілька ударів вже на очах у працівників Патрульна поліція Закарпатської області.

Я написав заяву про побиття та згідно перешкоджання моїй професійній діяльності. Свідки цього всього численні клієнти кінотеатру, які радо погодились свідчити у якості свідків при розгляді справи і надали свої пояснення. Кажуть, це вже не перший “подвиг” цього п’яного мужика. Тому, прошу Національна поліція України внести справу в ЄРДР та порушути кримінальне провадження проти нападників. Кайданки на нього ніхто так і не натягнув. Просто просили заспокоїтись. Якщо знаєте якісь схожі випадки хамства рукоприкладства у цьому кінотеатрі – розповідайте в коментарях.

Отака історія п’яного “хазяїна города” і сервіс й працівників у “5 елементі”.

Тим не менше, працівники кінотеатру намагаютьсся зробити винним саме Віталія Глаголу, нібито агресивно поводився саме він, хоча той, як справжній журналіст, просто виконував свою роботу і знімав у громадському і публічному місці, що дозволено законом.

Ось як побачили подію журналісти телеканалу “Тиса”. 

У сюжеті є коментарі як поліції, так і обох сторін конфлікту.

Більше – у сюжеті.

zakarpatpost.net

Синці та подряпини отримав журналіст Віталій Глагола в одному з кінотеатрів Ужгорода

Синці та подряпини отримав журналіст Віталій Глагола вчора ввечері. З його слів, сталося це в кінотеатрі «5 елемент» в Ужгороді, де він став свідком грубої поведінки адміністратора із клієнткою і почав знімати на телефон. Далі – все переросло у сутичку. детальніше – у сюжеті.

Publiée par Бюро новин Закарпаття sur jeudi 17 mai 2018