Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

В Ужгороді машини можуть не лише їздити, але й плавати.

Мова йде не про традиційну регату Ужем, а про звичайну вулицю.

Зокрема, на Минайській біля спорткомплексу «Юність» після дощів утворилася справжня водойма.

Аби її подолати, треба проїхатися водою, яка залила велику площу.

Лише недавно відремонтований підвісний міст через Уж у районі Боздоського парку уже знову руйнується. Дошки зсохлися і між ними утворилися щілини.

Але й це ще не все. Однієї з дощок на місці уже немає. Чи хтось її вкрав, розводити вогонь на пікнік, чи скинув у воду і вона поплила – невідомо, проте ходити зараз мостом небезпечно.

За втручання прокуратури, побиття медійника центрального телеканалу у м. Ужгороді перекваліфіковано, як погроза або насильство щодо журналіста.

В Ужгороді на ринку на Корятовича з’явився однин з найбільш вітамінних продуктів – лісова суниця.

Ягоди збирають у закарпатських лісах уже декілька днів. Продавці кажуть, що якби було хоч трохи тепліше і так інтенсивно не дощило, вони б дозріла ще раніше.

Нещодавно виповнилося 15 років, як владика Мілан очолив Мукачівську греко-католицьку єпархію. На Закарпатті єпископ став постаттю не тільки в церковному житті, але й у культурному та громадському. Неодноразово журналісти краю визнавали його «Лідером року» та включали до списку впливових людей Закарпаття. Однак єпископ рідко розповідає про своє особисте життя. Закарпатська  газета «Неділя» вирішила скористатися ювілейною нагодою, аби під час ексклюзивного інтерв’ю дізнатися більше про цю знакову постать сучасного Закарпаття.

Виявлені в Ужгороді гранатомети  й протипіхотні гранати готувалися російською спецслужбою для збройної провокації на Закарпатті. У ніч на вівторок (18.05) в Ужгороді в мікрорайоні Радванка оперативники обласного управління СБУ в ході контррозвідувальних заходів виявили схрон із боєприпасами – чотири реактивні протитанкові гранатомети РПГ-22 та двадцять дві ручні протипіхотні гранати РГД-5 із запалами. І гранатомети, і гранати у справному стані й готові до застосування.

У селі Липовець на Закарпатті залишилося менше ста осіб. Населення продовжує скорочуватися, незважаючи на те, що тут є всі принади для туристів: чисте повітря і мальовничі долини. До найближчого районного центру всього 12 кілометрів, і останні 7 – це лісова дорога вгору, подекуди із залишками покриття. За радянських часів тут працювала радіолокаційна станція. Бетонні плити, якими й донині користуються, залишилися ще з тих пір.

Площа Кірпи в Ужгороді давно потребувала ремонту. Дорога біля головних транспортних воріт столиці Закарпаття – біля залізничного та неподалік автомобільного вокзалів була вся в ямах. Тож ремонт почався ще в минулому році. Він був тривалим. Закінчився лише нещодавно.Наразі площа Кірпи має пристойний вигляд. І її реконструкція була дуже доречною. Адже зараз з’явилося багато міжнародних автобусних рейсів до країн Європи, запущено нові поїзди. А після відкриття Бескидського тунелю, як обіцяють залізничники, їх буде ще більше.

zakarpatpost.net