У справі з побиттям відомого закарпатського журналіста нові подробиці

За втручання прокуратури, побиття медійника в Ужгороді перекваліфіковано, як погроза або насильство щодо журналіста.

За втручання прокуратури кримінальне провадження розпочате за ознаками хуліганства (ч.1 ст.296 КК України) по факту побиття кореспондента центрального телеканалу на Закарпатті перекваліфіковано, як умисне заподіяння журналісту побоїв у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності (ч.2 ст. 345-1 КК України).

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Наразі встановлено, що 16 травня, в одному із ужгородських кінотеатрів сталася сутичка між відвідувачами закладу та його адміністрацією, внаслідок якої кореспондент центрального телеканалу на Закарпатті отримав тілесні ушкодження.

З метою встановлення всіх обставин справи та прийняття законного рішення, Ужгородська місцева прокуратура надала письмові вказівки слідчому ВП Ужгородського ВП ГУНП в Закарпатській області який здійснює досудове розслідування у даному кримінального провадження

Довідково: згідно ч.2 ст. 345-1 КК України, за умисне заподіяння журналісту, його близьким родичам чи членам сім’ї побоїв, легких або середньої тяжкості тілесних ушкоджень у зв’язку із здійсненням цим журналістом законної професійної діяльності, передбачене покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк.

zakarpatpost.net