Закарпатські мажоретки покоряють Європу

Сьогоднішнім гостем закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є директор коледжу, кандидат психологічних наук Наталія ШЕТЕЛЯ. Вона розповіла про здобутки закладу та відомих у Європі мажореток.

– Зараз багато говориться про відродження традицій, про повернення до першовитоків. А чи можливо новій генерації представників культурної сфери, тобто вашим викладачам,студентам, почати впроваджувати в життя нові традиції?

– Ми справді дуже багато працюємо над відродженням і збереженням наших традицій, а щодо нових, то зараз дуже популярними стали флешмоби. Тож ми їх часто проводимо, вносимо в них цікаві родзинки. Наприклад, до четвертої річниці Нацгвардії ми провели флешмоб із військовими. Готувалися до нього місяць. Вийшло дуже цікаво. Студенти задоволені. Відео має вже більше 2-х тис. переглядів. Маємо той же ансамбль «Мажореток», беремо участь у «Великодніх гуляннях», різних фестивалях. Так, можна сказати, що ми диктуємо моду у питанні нових культурних традицій області.

– А яка саме спеціальність користується серед закарпатської молоді найбільшою популярністю?

– «Хореографія» і «Сценічне мистецтво».

– А не шкода потім, що деякі талановиті випускники після закінчення навчання їдуть працювати за кордон?

– Шкода. І так є не тільки на Закарпатті. Дуже багато хто їде за кордон. Там платять набагато більше. Але тішить, що, скажімо, хореографи їдуть за контрактом на шість місяців, а потім все одно повертаються з набутим досвідом, який використовують у нас. Назавжди виїжджають далеко не всі. Багато хто з наших випускників працює і Києві і реалізує себе там, особливо хореографи.

 zakarpatpost.net