АНОНС. Чому наші закарпатські жінки терплять знущання чоловіків-тиранів?

Під час судового засідання Василь усе заперечував, а її слова вважав наклепом на себе

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

Нерідко в закарпатських родинах атмосферу сприятливою назвати важко. Особливо, якщо в сім’ї вживають алкоголь. Чоловіки часто знімають руки як на дружин, так і на дітей, зчиняють скандали і не дають спокійно жити рідним. Дістається від агресивних глав родин і тещам та тестям. Однак жінки чомусь терплять таку зневагу до себе, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

«Заради дітей», – кажуть вони, переконуючи себе в тому, що треба терпіти і від свого комплексу жертви окремі навіть отримують задоволення.

Ще однією типовою відмовною є: що скажуть люди. Проте це є не чим іншим, як самообманом.

Марія Пилип із села Верхнє водяне Рахівського району разом зі своїм благовірним виховувала шістьох дітей. Родина жила небагато, адже чоловік полюбляв алкоголь і постійного місця роботи не мав, перебивався тимчасовими заробітками, але на сезонні роботи, як тисячі земляків, також не їхав. Йому було добре і вдома. Тим більше, що знав, що все, що він робить неодмінно зійде йому з рук.

Василь частенько заглядав у чарку і після того зчиняв дома не просто сварки, а лупцював як дружину, так і дітей. Марія ж мовчала, боялася навіть комусь розповідати. За її словами, «сміття з хати не хотілося виносити», бо боялася пересудів, а жила зі своїм катом, як сама ж говорила, заради синів та доньок, аби їм ніхто не докоряв, що в них немає батька.

Однак врешті-решт коли після чергового застілля чоловік добряче відлупцював її, вона вирішила звернутися до поліції. Проте через кілька днів ситуація повторилася. Серйозних травм Марія не зазнала, відбулася лише синцями, але мовчати більше не збиралася. Вона прийняла рішення – кривдника треба обов’язково покарати.

Отже, жінка подала позов до суду.

Чим же закінчилася ця історія? Чи покарали винного?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 18 травня.

zakarpatpost.net