Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Ужгород продовжує вражати неймовірною природою.

Унікальні у столиці Закарпаття не лише сакури, але й інші дерева. Справді, місто над Ужем багате на щедрі дари карпатської природи.

Зокрема, у Боздоському парку журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшов дивовижний букет.

Щоправда, він не трояндовий, а каштановий.

Одинадцять дерев виросли щільно одне до одного. Можливо, у них спільний корінь, а можливо так проросли кілька каштанів, що колись впали з інших дерев.

У влади завжди є відповідне місце для лизання і цілування, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Минулий тиждень виявився спекотним для обласної влади не тільки через погодні умови, але і через соціальну напругу. У середу 2 травня жителі Іршавського району перекривали дорогу державного значення у Приборжавському і вимагали не тільки ремонту катастрофічно занедбаної ділянки Іршава-Довге, але і зустрічі з головою ОДА Геннадієм Москалем саме для обговорення цієї проблеми. А наступного дня представники «заблокованої» Холмківської ОТГ самі прийшли в обласну адміністрацію, щоб зустрітися з її очільником. Але оті представники неправильно вибрали день відвідин пана Геннадія. От якби вони прийшли у середу, то він був би на місці, бо їхати по бездоріжжю до Приборжавського навіть не збирався. А у четвер таки поїхав. Правда, не в Приборжавське, але яка врешті-решт різниця. На місці його не було, але, судячи з усього, щось таки він обіцяв тим людям напередодні, бо інакше чого б вони, ті 300 спартанців, скандували у головному приміщенні області: «Ганьба!» і «Брехло!»?

Українець Андрій Літвінов відкрив найбільший у Південній Кореї дитячий центр для дітей корейців із країн пострадянського простору. У країні мешкає 8 років. Одружений на місцевій дівчині, з якою виховує чотирьох дітей. Чоловік вирішив їхати в Корею, де мав багато знайомих через роботу. Залишив все, що мав в Україні — квартиру, роботу.

Найбагатша людина Великої Британії – Джим Реткліфф, якого профспілки колись назвали “Доктор Ноу” за його жорстку позицію на переговорах, заробив свої статки на “непривабливих” активах, розповідає бізнес-кореспондент ВВС Діербейл Джордан. Завдяки купівлі та покращенню компаній, яких позбувалися великі корпорації, пан Реткліфф заробив 28,5 млрд доларів.

Є теми, які цікавлять кожного, але про які не люблять говорити. Через те, що протягом тривалого часу ціле покоління вважало, що сексу не існує, принаймні офіційно, закарпатці досі соромляться піднімати інтимні питання навіть зы спеціалістами. Незважаючи на те, що через це руйнуються родини і в сім’ях постійно виникають конфлікти, до фахівців за порадою ідуть далеко не всі. Тому нинішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є викладач йоги та жіночих практик сексолог Альона ГОНДОРЧИН.

На  вулиці 8 Березня в Ужгороді і дерев насадили, і облаштували територію, і асфальт настелили, але людям не було де посидіти.

Про це чомусь ніхто не подумав. Адже відпочити, погрітись на сонечку хочуться багатьом.

Тому довелося їм самим думати, які  лавиці прилаштувати. І встановили вони власний креатив.

Жуки-соладтики в Ужгороді поюбляють шампанське. На Студентській набережній навпроти ПАДІЮНу хтось викинув пляшку з шампанського прямо в траву, де живуть клопи-солдатики, яких через забарвлення, що нагадує мундири російських солдатів довоєнного періоду, називають москаликами.

Тож жуки, які як правило обсідають липи, масово накинулися на пляшку, очевидно, відчувши запах алкоголю. Як виявилося, москаликам, як і багатьом росіянам, надзвичайно подобається спиртне.

zakarpatpost.net