Якою буде сьогодні, 22 травня, погода на Закарпатті. Який урожай наквакають жаби?

Сьогодні на Закарпатті потеплішає ще більше, але очікуються грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +12, удень – +24 градуси. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дощ, вдень і ввечері – дощ із грозою.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +11, удень – +24 градуси. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

У Волівці – +6 уночі і  +19  градусів удень. У Воловці протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці та вдень очікується дощ, ближче до вечора йому на зміну прийде дощ із грозою.

У Сваляві – +9 уночі і  +20 градусів удень. Хмарна погода протримається у Сваляві увесь день. Протягом усього дня очікується дощ, який ближче до вечора повинен закінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +24 градуси. Весь день у Тячеві буде хмарним. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +12, денна – +24. Погода у Перечині порадувала нас безхмарним ранком, але вже у середині дня вона змінилася і залишалася похмурою до самого вечора. Вранці та вдень опадів не спостерігалося, а ввечері розпочався дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +6, удень – +19 градусів. У Великому Березному сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Дощ із грозою, який вдень прийде на зміну дощу, продовжуватиме йти до пізнього вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +24. У Береговому вдень ненадовго небо стане ясним, але вже ближче до вечора його знову окупують ранкові хмари. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +20 градусів. Весь день у Міжгір’ї буде хмарним. Вночі та вранці очікується дощ.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +17 градусів. У Рахові протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

22 травня вшановується пам’ять святителя Миколи. У народі це свято найбільш відоме під назвою Микола Весняний. Обидва Миколи – і Зимовий (19 грудня), і Весняний – погоду встановлюють. “Микола Весняний – з теплом, Микола Зимовий – з морозом”. Цим днем знаменується кінець весни і початок передліття (з 22 травня по 10 червня). На Миколая можуть бути грози, дощі: “Дощ у травні хліба піднімає”.

Народні прикмети на 22 травня

  1. На наступний день після Миколи йде дощ – літо буде дощовим і холодним
  2. День Миколи був крайнім терміном для посадки картоплі, оскільки вважали, що, якщо його посадити пізніше, то він, за прикметами, вже не встигне вирости, і урожай не збереш
  3. Туманне і мокре ранок 22 травня – значить, треба вмитися першої росою, щоб протягом року бути здоровим. Також належало пройти по полях і вимовити заговори, щоб земля була родючою
  4. Жаби почали квакати – прикмета того, що буде багатий урожай вівса
  5. Вільха зацвіла – пора сіяти гречку

zakarpatpost.net