Якою буде сьогодні, 23 травня, погода на Закарпатті. Чому нині працювати на землі заборонено

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +14, удень – +26 градуси. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +13, удень – +25 градусів. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Ввечері очікується дощ.

У Волівці – +9 уночі і  +21  градусів удень. Ясним небо у Воловці буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Удень піде дощ, проте ближче до вечора він повинен стихнути.

У Сваляві – +12 уночі і  +23 градуси удень. Хмарна погода протримається у Сваляві увесь день. Ввечері очікується дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +14, денна – +23 градуси. Незважаючи на ясний ранок, вдень та ввечері у Тячеві погода буде похмурою. Удень очікується дощ, який ввечері перейде у дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +14, денна – +26. У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Ввечері очікується дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі +11, удень – +23 градуси. У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Берегові та Виноградові – вночі – +15, удень – +26. У Береговому протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +11, вдень – +22 градуси. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Рахові буде уночі +9, вдень температура підніметься до +19 градусів. Ясна погода протримається у Рахові зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Без опадів.

23 травня відзначається день апостола Симона Зилота. У народі цей день називався Семик. Чому така назва, невідомо, але земля в цей день вважалась іменинницею. Працювати у цей день на землі було заборонено, оскільки земля повинна відпочивати. 23 травня ходили по лісах і дібровах, збирали різні трави, яким приписували особливу цілющу силу. Наші пращури помітили, що холодний день на Симона обіцяє хороший врожай зернових культур.

zakarpatpost.net