Двох нападників на Товариство угорської культури “Закарпаття” буде покарано

За процесуального керівництва прокуратури Закарпатської області, слідчим відділом Служби безпеки України в Закарпатській області завершено досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт щодо двох нападників на Товариство угорської культури “Закарпаття”.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Нагадаємо, 27 лютого 2018 року о 3 годині ранку в Ужгороді було здійснено підрив будівлі офісу Товариства угорської культури “Закарпаття” (КМКС) саморобним вибуховим пристроєм. Пожежа, що виникла через вибух, знищила все майно в приміщенні.

Досудовим розслідуванням встановлено та доведено причетність до вчинення даного злочину чотирьох осіб, серед яких троє громадяни України та один – Молдови.

На початку березня, правоохоронці затримали двох безпосередніх виконавців у м. Кропивницькому, ще двоє (один з яких є організатором) – оголошені у міжнародний розшук.

Дії підозрюваних кваліфіковані як готування до диверсії (ст. 14, ст. 113 КК України), теракт (ч. 2 ст. 258 КК України), придбання, перевезення вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263 КК України) та умисне пошкодження майна вчинення групою осіб (ч. 2 ст. 194 КК України).

zakarpatpost.net