Якою буде сьогодні, 24 травня, погода на Закарпатті. Чи навіщують коти спеку?

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але місцями хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +15, удень – +26 градуси. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо вкриватимуть хмари. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +14, удень – +26 градусів. Хмарна погода трималася до самого вечора. Без опадів.

У Волівці – +10 уночі і  +21  градусів удень. Ранок у Воловці очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Без опадів.

У Сваляві – +12 уночі і  +23 градуси удень. Небо у Сваляві цього дня буде ясним недовго, вже вдень воно затягнеться хмарами, які протримаються до пізнього вечора. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Тячеві нічна температура становитиме +14, денна – +25 градусів. Похмура погода буде триматися у Тячеві весь день, вранці очікується недовге прояснення. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +15, денна – +26. У Перечині ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Великому Березному – вночі +11, удень – +23 градуси. Похмура погода буде триматися у Великому Березному весь день, вранці очікується недовге прояснення. До полудня опадів не очікується. У другій половині дня можливий дощ, який до вечора повинен закінчитися.

У Берегові та Виноградові – вночі – +14, удень – +27. Ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +9, вдень – +22 градуси. Ясним небо у Міжгір’ї буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий дощ.

У Рахові буде уночі +8, вдень температура підніметься до +20 градусів. Ранок у Рахові очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Ввечері очікується дощ.

24 травня відзначається день пам’яті святих рівноапостольних Мефодія і брата його Кирила, священномученика Мокія. Цей день вважався показником погоди для всього літа. Якщо мокро, то і все літо буде мокрим, і навпаки. “Якщо багряний схід сонця, а вдень дощ – літо мокре і грозове буде”. Якщо туман з’являвся вечором і розходився до сходу сонця, то чекали негоди.

Народні прикмети на 24 травня

  1. Якщо в цей день туман, який утворився з вечора, стелиться по землі і не закінчується зі сходом сонця, то незабаром буде буря.
  2. Дощова погода 24 травня – прикмета того, що влітку теж буде багато опадів. Казали: «Якщо небо продірявиться, то все літо буде дощик литися».
  3. Багряний схід – чекай грозового літа
  4. Червоний схід 24 травня – буде багато гроз і пожеж влітку
  5. Туман – літо дощовим буде
  6. Дощ іде – чекай вологого літа
  7. Кінь головою трясе – чекай дощу незабаром
  8. Якщо після обіду цього дня починається дощ, то зазвичай довго він не продовжується
  9. Кішка спить черевом догори – прикмета до того, що буде не просто тепла, а дуже спекотна погода
  10. Якщо кішка сховала мордочку під черевце – будуть холоди і негода
  11. Висока і крита веселка – буде вітряно. Якщо веселка полога і низька – чекай негоди
  12. Сходять сморчки – чекай появи білих грибів

zakarpatpost.net