Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 25 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сьогодні у школах пролунав останній дзвоник. В Ужгороді це було найбільшим святом для 690 одинадцятикласників та 1241 дев’ятикласників. Свято справді радувало школярів, адже попереду у випускників нова життєва дорога, а в інших учнів – омріяні літні канікули.

Тішило, що багато хто з учнів прийшов на лінійку у вишиванках. Особливо було приємно, що замість старотипних радянських форм та білих фартухів українські наряди одягнули й одинадцятикласники багатьох шкіл столиці Закарпаття.

Крім того,  приємним моментом урочистостей стало те, що на святі останнього дзвоника в школах Ужгорода не виступали ні чиновники, ні депутати, хоча були присутні там, як батьки.

При отриманні 500 дол неправомірної вигоди затримано акушер-гінеколога Ужгородського міського пологового будинку

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Раніше повідомлялося про затримання на хабарі завідувача Хустським пологовим будинком.

Коли піднімаєшся протоптаними стежками на одну з найвищих гір масиву Полонина Боржава – гору Гимба, виникає багато різних відчуттів. Передусім дивує температура, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Здавалося б, там набагато прохолодніше, ніж внизу, але сонце настільки обпалює шкіру, що вже під час походу на обличчі видно засмагу. Інше, що просто зачаровує –  це польоти парашутистів. Так. Там дійсно можна політати. Не просто стрибнути з парашутом, а саме насолодитися з висоти мальовничою красою і чудовими краєвидами, які відкриваються звідусіль.

Висота гори Гимби сягає 1491 метр. Гора цікава і за своєю формою – її вершина схожа на купол та вигнута півмісяцем. Загалом поруч гір багато, всі вони між собою з’єднані. Гимбою можна дійти до ще вищої гори Магура-Жиде, що сягає у висоту 1516 метрів.

Москаль: «Я б хоч сьогодні розпустив Верховну Раду, якби це від мене залежало…»

– Я перший прихильник розпуску Верховної Ради, вона вичерпала свій потенціал і на сьогодні є гальмом в Україні, – заявив Геннадій Москаль в інтерв’ю телеканалу «М-Студіо».

У єдиному державному реєстрі судових рішень останній вирок щодо незаконного полювання Рахівський суд виносив востаннє у 2013 році (перед тим лише у 2012-му), пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Невже страшний злочин проти довкілля так і мине безкарно для шкуродерів?

Адже після появи в соцмережах інформації про те, що у листопаді минулого року голова районного товариства мисливців та рибалок «Говерла» та його син, що є депутатом і за сумісництвом браконьєром, застрелили червонокнижну тварину і навіть пофотографувалися з нею, поліція взялася розслідувати злочин.

Тоді повідомлялося, що за матеріалами з соцмереж відкрито кримінальне провадження за статтею про незаконне полювання. Таке правопорушення карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього здобутого.

Перед ПАДІЮНом цвіте квітучий міст. Трояндова арка вражає ароматами та радує красою.

Вперше ароматні кущі з’явилися біля  палацу дитячо-юнацької творчості років 10 тому. Тоді було започатковано акцію «Посади дерево». Кущі королеви квітів садили і діти, і батьки. Тоді ж було змонтовано і арку. Відтоді акцію «квітучий міст» проводили кілька разів. Зараз перед входом у заклад справжній квітковий рай.