Чи можуть на Зелений понеділок русалки затягнути закарпатців під воду

Релігійні свята на Закарпатті оповиті стількома забобонами, що просто від них голова йде обертом. Ще в старовину служителі церкви звинувачували народ у язичницьких забобонах і пов’язано це було з повір’ями.

На сьогодні, на другий день свята Трійці, що ще називається Зеленим понеділком, також існує чимало забобонів.

Найвеселіший з них – не ходити до води.

Нині вранці на підвісному мості журналісту закарпатської газети «НЕДІЛЯ» порадили не спускатися до Ужа, аби русалка не затягнула під воду.

Чи дійсно це правда, ми вирішили перевірити.

Але, на жаль, ніякої русалки там не знайшли. Хоча вже запланували фото сесію з нею.

Ми замочили руки-ноги, постояли у воді хвилин двадцять, навіть закликали її, надумавши записати з водяною красунею ексклюзивне інтерв’ю для наших читачів, але, як не прикро, вона так і не з’явилася.

А прикмет до цього свята від ужгородців ми почули більше. Наприклад, про те, що роса, яка випала на Трійцю, вважається дуже корисною для здоров’я і краси. Дівчатам радять нею вмиватися, щоб зберегти свою молодість і красу. Цікаво, якою ж тоді вважалася роса в інші дні, адже вона завжди є корисною для шкіри.

Крім того, нам ще повідомили, що на Трійцю дівчата ворожили на зозулі. Вони запитували у птаха, чи довго їм ще кувати в батьківському домі. І зозуля рахувала, стільки років їм чекати сватів. Звичайно, красуням дуже хотілося… чоловічої ласки… але не в такий же спосіб, питати про заміжжя від птахів…

Тож у подібні забобони не варто вірити. Вони свідчать лише про страх та необізнаність і можуть збутися лише  в тих, хто в це вірить і сам себе на це програмує.

zakarpatpost.net