В Ужгороді після молитви людям пропонують алкоголь і нездорову їжу

На Закарпатті існують доволі дивні традиції, пов’язані з релігією.

Хоч багато наших земляків вважають себе віруючими, але насправді це або самообман, або нерозуміння ситуації, або навмисне спотворення реальності.

Чому, наприклад, на великі релігійні свята біля храмів влаштовуються трапези? При цьому там накриваються столи та вживається алкоголь.

Ми стали свідками побідного дійства біля церкви у Боздоському парку.

Поки йшла служба, деякі вірники накривали столи і чекали, коли інші приєднаються до трапези.

При цьому пригощати прихожан вони пропонували бутербродами з ковбасою, що не є здоровою їжею, хоча й приготування її дуже зручне для польових умов.

Та головне зовсім не це, а каністри з вином. Дивно, що багато хто гадає, що цей алкогольний напій є дозволеним для споживання в подібних місцях, називаючи його кров’ю Христовою, мовляв, для  причастя пити вино можна.

Так. Але ж із стількох каністр точно люди не будуть пити по кілька крапель напою, а від кількох склянок уже можна точно сп’яніти.

Справді такі традиції є дуже дивними і розповсюджені вони не так в Ужгороді, як у багатьох селах області.

І чому таке відбувається, на жаль, люди часто не замислюються, не аналізують, вважаючи за гріх навіть думати над звичками, які потрібно не продовжувати, а ламати.

zakarpatpost.net

 

One thought on “В Ужгороді після молитви людям пропонують алкоголь і нездорову їжу

  • 29.05.2018 at 13:46
    Permalink

    Писака не правий. Попи бізнесмени, точно як і депутати. Другий той, хто не сяде за стіл і не поїсть. Браво попам, за те, що діляться трапезою з простолюдинами!!!

Comments are closed.