Стало відомо, скільки закарпатців отримують субсидії

Сьогодні субсидії отримують близько шести із половиною мільйонів українців, серед них – майже 140 тисяч закарпатців.

За інформацією Головного управління статистики у Закарпатській області, у  березні 2018 р. кількість краян, які отримували субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, склала 136,7 тис., що становить 38,6% від загальної кількості домогосподарств області. У січні–березні 2018р. за субсидіями звернулось 16,4 тис. родин, що на 57,7% менше, ніж за відповідний період 2017р. А це ж більше, ніж наполовину!

Тож цікаво, чому закарпатці самі почали відмовлятися від субсидій? Скоріш за все, через те, що дехто  перейшов на альтернативне опалення, а дехто боїться «парі» з державою і воліє «тягнути» комунальні виплати на собі. Та й чи настільки та допомога є суттєвою, адже як засвідчує та ж статистика, середній розмір призначеної субсидії у березні цього року порівняно з відповідним періодом минулого зменшився на 22,5% і становив 781,9 грн.  Але ж тарифи за рік космічно зросли! Та виплати чомусь скоротилися. Парадокс!

Крім того, субсидіантів перевіряли й раніше. Зокрема, як повідомили в департаменті соціального захисту населення Закарпатської ОДА, торік перевірили 200 тисяч 502 родини.

Але що чекає на наших земляків далі? Перевірки обіцяють бути ще ретельнішими і масовішими.

Тим часом у Мінсоцполітики заявляють, що приблизно 20% субсидіантів отримують допомогу неправомірно. Що ж дає підстави чиновникам робити такі висновки? Передусім, ті, хто отримує субсидію справді незаслужено. А таких чимало.

zakarpatpost.net