Трагедія на Мукачівщині. Як це було

55-річна Мар’яна Євдокімова роздивляється уламки власної хати в селі Кольчино Мукачівського району на Закарпатті. Дім стояв попід горою. Напередодні з неї зсунулося понад 20 тисяч тонн землі. Хату розвалило. Повністю знищений сусідній будинок. Третій пошкоджений частково.

– О 8:20 мені подзвонили сусіди. Була на роботі. Прийшла і замість дому побачила руїни. Живу одна. У хаті були кухня, кладовка та дві кімнати. Під завалами опинилося все, що наживала: гроші, техніка, меблі, – говорить Мар’яна Євдокімова. – Оце хіба зможу щось із одежі звідти витягти. Хочу, аби тепер влада дала квартиру. Бо сама нове будівництво починати не буду. Поки живу в сестри. Але не зможу там довго бути. У неї своя сім’я, зайвого місця немає, пише gazeta.ua.

В іншому зруйнованому домі ніхто не жив. Господарі померли кілька років тому. У пошкодженому мешкає 24-річна Тетяна Глушко з чоловіком і двома дітьми.

Зсув міг статися через щебеневий кар’єр, що працює за кількасот метрів від будинків, за однією з версій.

– Чи в ньому причина, з’ясують фахівці, – каже голова Мукачівської райдержадміністрації Сергій Гайдай, 42 роки. – Обстежили ділянки. Перекрили газ і світло. Чекаємо висновків. Готуємо документи в облдержадміністрацію, аби надали фінансову допомогу постраждалим. Ідеться про суму близько двох мільйонів гривень. Люди на вибір отримають кошти чи нову ділянку для будівництва.

zakarpatpost.net