В Ужгородському замку «наводила порядки» циганка, зваблювала чоловіка Проня Прокопівна та проклинала сина Гордиля

Квіти, овації, незабутні емоції, посмішки… Бенефіс заслуженої артистки України Наталії Засухіної, що пройшов у рамках святкування 15-річчя закарпатської газета «НЕДІЛЯ» зібрав багатьох прихильників як творчості акторки, так і газети.

Бажаючих розділити феєрично-театральний вечір дуже багато.

Такого Ужгородський замок ще не бачив. Шанувальників було стільки, що їх ледве умістила зала, у якій проходив бенефіс актриси.

Ведуча творчого вечора Тетяна Вашаргелі запрошувала до слова тих, хто мав чим поділитися про акторку і вони розповідали захоплюючі історії із її життя. Зокрема, теплі і зворушливі слова на адресу ювілярки лунали від Олега Зайцева, Федора Шандора, Сергія Денисенка, Василя Марюхнича, Івана Канюки, Михайла Фіщенка, Любомира Геляса, Галини Ярцевої та ще багатьох колег, друзів, шанувальників творчості актриси.

Сама ж Наталія Засухіна з’явилася перед присутніми в образі циганки, яка прийшла не просто так, а з газетою «НЕДІЛЯ» в руках. Її дотепні жарти до сліз радості довели глядачів і з перших же хвилин  допомогли поринути у мистецьку атмосферу. Вона запросила до слова і організатора вечора Голову Редакційної Ради закарпатської газети «НЕДІЛЯ» Михайла Носу і разом з ним відкрила вечір.

Далі закарпатська акторка перевтілилася у роль Проні Прокопівни із вистави «За двома зайцями» Михайла Старицького. Те, що вони витворяли разом із заслуженим артистом України Михайлом Фіщенком викликало шквал емоцій. Із еротично-побутових сцен цього кумедного дуету сміялися всі.

Третя міні-роль була трагічною, адже саме до артистів цього жанру відносить себе Наталія Засухіна. Грала вона Гордилю із вистави Василя Шершуна «Крок від любові». Сцена була настільки зворушливою, а виконання ролі настільки майстерним, що в багатьох на очах з’явилися сльози.

«Ужгород вже давно скучив за такими якісними і цікавими дійствами. Ми звикли пригнічувати талановитих акторів, порівнюючи їх зі столичними. Але ж наші і талановиті, і рідні! Ми повинні ними пишатися. Та люди зацікавилися політикою, історією, довкола ж стільки яскравих постатей. Тому закарпатська газета «НЕДІЛЯ» і надалі буде підтримувати таланти, показуючи, що вони варті уваги і ними повинен пишатися наш край. Попереду у нас ще багато неймовірно цікавих проектів і ми маємо чим приємно вразити закарпатців», – розповів Михайло Носа.

Цікаво, що на творчому вечорі було багато відомих акторів, інтелігенції, вчителів та молоді. Подія зацікавила різні покоління ужгородців і засвідчила, що наш край багатий на таланти.

Надзвичайно приємно, що закарпатська газета «НЕДІЛЯ» постійно проводить нечувані досі для Закарпаття події, що проекти видання на слуху у тисяч людей, що вони масштабні і довго обговорюються.

Наразі, у рамках святкування свого 15-річчя газета вже провела  літературний перфоманс Тетяни П’янкової та Василя Кузана «Плач тихіше», презентувала в Ужгороді та Мукачеві виставу «Лайкнутий» за участі відомого київського актора Юрія Дяка, авторські вечори Василя Кузана та Андрія Любки, сольний концерт харизматичного, запального та надзвичайно романтичного артиста Романа Скорпіона у драмтеатрі.

Надалі, як обіцяє Михайло Носа, газета дивуватиме й іншими не менш цікавими і незабутніми проектами і даруватиме читачам приємні сюрпризи.

А Наталії Засухіній хочеться щиро побажати життєвих успіхів, натхнення, нових цікавих ролей та здійснення усіх заповітних мрій.

zakarpatpost.net