Які кольори в цьому сезоні в моді в облаштуванні інтер’єру розповіла закарпатський дизайнер

Кожному з нас хочеться , аби в домі було і гарно, і комфортно, аби все помістилося і щоб не було зайвих меблів, аби ремонт обійшовся недорого і при цьому щоб житло потім хотілося  показати  іншим, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Тож які зараз модні тенденції в оформленні інтер’єрів, який дизайн можна вважати унікальним, як створити в будинку заспокійливу і затишну атмосферу?

Про це та інше у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла дизайнер інтер’єру Оксана МАЛЕШ з Ужгорода.

Чи є якість кольори, які зараз у моді, скажімо, для стін чи меблів?

Щороку найвідоміша організація в області кольору Pantone, до складу якої входять провідні європейські колористи, визначає колір року. У минулому році це був greenery – зелений. Тепер же – ультрафіолет. Загалом світова тенденція сьогодні – поступовий відхід від пастелі, до якої ми звикли останнім часом  і впускання у особистий простір яскравих насичених глибоких барв. Колористи всього світу вважають, що наше сучасне рухливе життя повинно переходити і в інтер’єр. Як один із варіантів – динамічний колір. Крім ультрафіолету в цьому році у тренді  темно- бірюзовий, синьо-зелений,червоний, темно-синій, чорний, яскраво-жовтий, яскраво-помаранчевий, тобто всі виразні кольори.

А  які елементи декорування приміщень модно використовувати?

Модні матеріали сезону: мармур, дерево, камінь, метал (усіх проявах, приміром, деталі у меблях, металеві поверхні як блискучі, так і матові на кшталт міді або латуні), натуральні тканини, великі рослини, а також імітація шкіри, східні узори . Світла повинно бути багато і воно має бути різним.

zakarpatpost.net