Москаль розповів про нову епідемію на Закарпатті, та чи робитимуть щеплення від бацили – відповісти не готовий

Москаль: «Таке враження, що якщо Рахівський район накрив кір, то Виноградівський – якась невиліковна «бацила блокування доріг»

Перекриття автодороги державного значення «Виноградів – Вилок – Велика Копаня» у Виноградівському районі з вимогами до обласної й районної державних адміністрацій провести негайний капітальний ремонт – це повний абсурд і відсутність будь-якої логіки! Так вважає голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

– По-перше, це дорога державного значення, яка утримується й ремонтується Службою автомобільних доріг (САД), яка входить до Міністерства інфраструктури, тобто до Кабінету міністрів України, – наголошує Г.Москаль. – Ні обласна, ні тим більше районна державні адміністрації не мають до цієї дороги жодного відношення й по законодавству не можуть її ремонтувати, інакше будуть притягнуті до кримінальної відповідальності за нецільове використання коштів. Тому вимоги відремонтувати дорогу слід висувати тільки САДу і Мінінфраструктури. По-друге, і це головне, – на поточний середній ремонт дороги «Берегово – Виноградів – Велика Копаня» вартістю 642 мільйони 777 тисяч гривень ще 21 травня проведений тендер і визначений переможець – ТОВ ШБУ-77 (нижче надаємо виписки із системи ProZorro).

Тому якщо хтось має намір і далі щось блокувати, хай блокує переможця й вимагає від нього починати ремонт. Найпарадоксальніше, що людям неодноразово роз’яснювали процедуру ремонту доріг, вказували відповідальні за ремонт структури, а також пояснювали, що блокування нічого не дасть. Однак це не допомагає. Таке враження, що якщо Рахівський район накрив кір, то Виноградівський – якась невиліковна «бацила блокування доріг». Я ще раз заявляю, що жодної реакції з боку обласної та районних держадміністрацій не буде на абсурдні блокування доріг – ніхто порушувати закон не збирається. А за блокування транспортних комунікацій передбачена кримінальна відповідальність за ст. 279 Кримінального кодексу України.

zakarpatpost.net