Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 10 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Бути стильним і гарним хочеться всім. Але далеко не кожен уміє правильно одягатися. Аби мати бездоганний вигляд, деколи достатньо правильно поєднати ті речі, які вже є в гардеробі і здійснювати дорогі додаткові покупки зовсім не обов’язково. Тож що в моді у цьому сезоні, як правильно проводити шопінг, які речі краще викинути з шафи назавжди – знає стиліст Яна МУРЗАЄВА, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Сьогодні під час наших «Недільних бесід» у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» вона поділилася секретами чоловічої та жіночої моди та розповіла про основні помилки, які допускають закарпатці у формуванні власного образу.

На одному з найкрасивіших масивів Карпат – Свидовці – хочуть звести туристично-гірськолижний курорт. Його планують побудувати на висоті понад 1700 метрів. Згідно з проектом, поблизу гір Близниця, Великий Котел та Догяска буде 60 готельних будівель, 33 підвісні канатні дороги, 120 закладів харчування, а ще крамниці, фітнес-центри, медичні установи, банківські відділення, багаторівневі паркінги та навіть аеропорт. Головне у проекті – 230 кілометрів лижних трас. Це уп’ятеро більше, ніж на сусідньому Буковелі, і в півтора рази більше, ніж у всесвітньовідомому французькому Куршавелі. Втім екологи та деякі місцеві мешканці занепокоєні планами інвестора.

У травнi в Ужгороді та Мукачеві пройшов соціокультурний форум «СлободаКульт». Захід знайомив жителів Закарпаття з культурою та особливостями Харківщини. Таке собі знайомство однієї України з іншою. Форум став четвертим із низки подібних заходів. Раніше були проведені два «ДонКульти» (в Києві та у Львові, 2015 і 2016) і «ГаліціяКульт» у Харкові (2016).

Цими днями у одному з сюжетів новин з’явилося відео, яке викликало бурхливу реакцію серед закарпатців. На ньому видно, як учасників ЗНО обшукують металошукачем і навіть змушують підголювати одяг. Картина виглядає так, ніби перед поліцейським знаходяться не звичайнісінькі школярі, а зеки, і пропускають їх не в приміщення для іспиту, а кудись на зону, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Від кадрів стає моторошно, адже від такого ретельного огляду, від пережитого стресу дитина може настільки розгубитися, що забуде не те що вивчений матеріал, а власне ім’я.

Стронгмени Іван Деркач та Денис Бережник із Закарпаття посіли шосте місце.

Парний чемпіонат, який проходив у Трускавці подарував цікаву стронгменівську боротьбу команд з України.

Команди зі Львова, Києва, Закарпаття, Чернівців, Івано-Франківська та Вінниці боролися за титул переможців «Парного чемпіонату України 2018».

За словами модератора заходу, володара титулу «Найсильніша людина світу» Василя Вірастюка, суперечка за перше місце тривала до заключної вправи.

За вікнами пливуть вигини сині, зелені гір. Хочу сфотографувати їх очима, так, наче вони тоді завжди будуть зі мною.

Ми ж уже знаємо, що найкращі, найтепліші кадри ніколи не будуть на плівці чи на карті пам’яті, а тільки в серці, як би це пафосно не звучало. У вагон заходять пасажири, з перших відтінків цьогорічної засмаги яких можна зчитати слова: безтурботність, літо, сподівання… В очах, як у дзеркалі – синь і зелень… а мені ще пахне липою, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Як і для чого в процесі еволюції виникло кохання – наразі так і лишається незрозумілим. Кажуть, ніби для того, щоб ослабити чоловіка і урівняти його шанси з жінкою. Але ж закохуються частіше саме жінки. Хоча кохання таки послаблює чоловіка, робить його тупішим, вразливішим і вайлуватішим. Жінці воно дає склянку рожевого сиропу і додаткову можливість поговорити, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

zakarpatpost.net уже піднімав питання підвісного моста в Ужгороді, що веде до Боздоського парку, з якого зникають дошки.

Приблизно місяць тому ми писали про зникнення однієї з них, та її швидко замінили, проблему вирішили. Потім це повторилося ще раз. Дошки було замінено, але на неякісні, тонкі, які прогиналися.

А тепер немає покриття одразу на двох місцях – на одному з них відсутня одна, а на іншому – одразу три дошки.

Після пожежі 1 лютого 2016 року Ужгород втратив «Україну». Колишній радянський універмаг, який відкрили 18 вересня 1969 року довго був візитівкою столиці Закарпаття. Більшого торговельного закладу довго в області не було. Це прообраз супермаркетів, але по-радянському, тоді його називали універмагом. Вже з самого початку спорудження назву підібрали відповідну. Туди з’їжджалися на екскурсії люди з усіх куточків краю, аби хоч одним оком глянути на таку величну будівлю. Універмаг користувався популярністю у покупців та гостей міста. Тут можна було придбати одяг як для дорослих, так і для дітей, парфуми, сувеніри та подарунки, канцтовари, взуття. Були там і салон оптики, ювелірні прикраси, біжутерія, шкіргалантерея, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Цими днями журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» мав можливість спостерігати за однією з побутових сцен життя лебедів. Спочатку усі вони були на острівку. Разом проводили гігієнічні процедури – дорослі чистили пір’я, а лебедята – пушок, яким вкрито їхні тіла.

При цьому батьки знаходились із двох боків, а малята були посередині. Відтак усі разом вирішили поплавати і приплили до берега, у надії, що їх нагодують. Справа в тому, що ці пернаті досить ліниві і швидко звикають до підгодовувань. Та відвідувачі часто пригощають їх зовсім не пташиною їжею, а хлібом, що є для них шкідливим. Тому активісти, аби зберегти здоров’я улюбленців навіть встановили інформаційні таблички із відомостями про те, що не можна давати лебедям і чим бажано їх годувати.

zakarpatpost.net