Ціна на малину в Ужгороді впала на 50%

Сезон солодких вітамінів на Закарпатті у розпалі. На ринках Ужгорода є все: і суниця, і полуниця, і шовковиця, і смородина,  і яфини, й інші дарі лісів та садів закарпатців.

Тай ціни на ягоди та фрукти стають усе більш помірними.

Якщо в березні кілограм відбірних імпортних ягід малини коштував 800 гривень, кілька днів тому – півлітровий стакан продавці давали за 60 гривень, то зараз можна придбати за 30.

Цікаво, що малина є надзвичайно багатою на вітаміни. Вона взагалі вважаєтьсся рекордсменом за рівнем вмісту заліза, впливає на якість крові, очищає її та збагачує кров’яними тільцями. Дослідники вважають: у малині є особливий протираковий компонент. За словами фахівців, жоден з відомих антиоксидантів не здатний зруйнувати 90% ракових клітин, лише ця унікальна ягода.

Малину вирощували ще древні римляни. Римський історик та письменник Пліній Старший виявив величезні зарослі дикої малини на острові Крит. В римській міфології існує навіть міф, який пояснює червоний колір малини. За легендою, ягоди раніше були білого кольору, але коли царівна Іда збирала малину для свого малюка, вона поранила об гострі шипи руку та окропила плоди своєю кров’ю, відтоді більшість сортів ягід малини отримали свій червоний колір.

zakarpatpost.net