У одному з закарпатських міст такі вулиці, що аби доплисти до Водоканалу, люди хочуть купувати човни

Ужгородці люблять нарікати на владу через те, що ремонт площі Петефі, що почався восени минулого року, досі не закінчився. А от у Хусті, де дві центральні вулиці ремонтували більше п’яти років і де багато дорожніх артерій нагадують доісторичні, люди, навпаки, проблем міста не бачать. Звичайно, не всі, але ж…

Водоканал – організація, пов’язана з водою, тож логічно, що добиратись до підприємства скоро доведеться за допомогою човнів.

Рівно рік тому на вулиці Маркуша, де й знаходиться фірма, було проведено ремонт дорожнього покриття. Вулиця після повені у 1998 році залишилась без асфальту. Більше того, паводкові води залишили по собі ями. Тож тепер вулиця нагадує не таку, що знаходиться всього за кількасотмерів від центру європейського містечка, а навіть гіршу, ніж десь у африканських поселеннях.

Минулого літа Хустська міська рада почала ремонтувати цю дорожню артерію. Було заасфальтовано кілька метрів проїжджої частини. Однак лише середину. Узбіччя жильці змушені були засипати гравієм, аби після опадів вода не стікала у їхні двори. При чому купували його власним коштом. Але їм навіть поталанило, бо хоч трошки, але можуть пересуватись асфальтом, не намочивши ніг. А от інші мешканці, при чому, їх більшість, включаючи працівників Водоканалу, так і залишилась біля розбитого корита. У мерії іншу частину дороги обіцяли відремонтувати після того, як на це щойно з’являться кошти. Спочатку називали термін – через два тижні, потім – через три місяці, а згодом – навесні цього року. Проте вже минув рівно рік, а мешканці вулиці Маркуша асфальту так і не дочекалися.

Але, увага, важлива деталь… торік мерія на своїй сторінці у Фейсбуці прозвітувала про ремонт цієї вулиці! Тож невідомо, якщо офіційно її нібито полагоджено, чи колись ремонт продовжиться, чи вже ніколи.

А тим часом після дощу на Маркуша в Хусті  ні пройти – ні проїхати. На Водоканал дістатися пішки з сухими ногами взагалі нереально. І від цього страждають не лише працівники, але й інші хустяни, які йдуть туди у справах.

Самі мешканці вулиці водної жартують, що до осені закуплять човни, адже іншого виходу в них, на жаль, немає.

Отже, шановні ужгородці, чи справді у нас все вже так погано?

zakarpatpost.net