Погода на Закарпатті на сьогодні, 13 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але очікуються дощі і грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +16, удень – +27 градусів. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний дощ із грозою до ранку повинен закінчитися. Проте у другій половині дня він відновиться і йтиме до пізнього вечора.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +17, удень – +27 градусів.  Протягом усього дня погода буде похмурою. Протягом усього дня очікується дощ із грозою.

У Воловці – +12 уночі і  +23  градуси удень. Ранок у Воловці очікується ясний, а вдень та ввечері небо буде ховатися за хмарами. Уночі піде дощ із грозою, який до ранку повинен закінчитися. Удень та ввечері він очікується знову.

У Сваляві – +14 уночі і  +24 градуси удень. Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Сваляві очікуються похмурими. Нічний дощ із грозою до ранку повинен закінчитися. Проте у другій половині дня він відновиться і йтиме до пізнього вечора.

У Тячеві нічна температура становитиме +17, денна – +25 градусів. Похмура погода буде триматися у Тячеві весь день, вранці очікується недовге прояснення. Нічний дощ із грозою до ранку повинен закінчитися. Проте у другій половині дня він відновиться і йтиме до пізнього вечора.

У Перечині – нічна температура становитиме +16, денна – +27. У Перечині хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі піде дощ із грозою, який до ранку повинен закінчитися. Удень та ввечері він очікується знову.

У Великому Березному – вночі +13, удень – +23 градуси. Хмарна погода протримається у Великому Березному увесь день. Уночі очікується дощ із грозою. Вранці – без опадів. У середині дня дощ із грозою розпочнеться знову і йтиме до самого вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +16, удень – +26. Ясним небо буде тільки вранці, потім його затягне хмарами, які протримаються до пізнього вечора. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +22 градуси. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Уночі піде дощ із грозою, який до ранку повинен закінчитися. Удень та ввечері він очікується знову.

У Рахові буде уночі +14, вдень температура підніметься до +21 градуса. У Рахові ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Уночі очікується дощ із грозою. До ранку він припиниться, а після обіду піде знову. Ближче до вечора його змінить дрібний дощ.

13 червня вшановується пам’ять мученика Єрмія. У народі Єрмія називали Розпрягальником. Це було обрядове народне свято. Вважалось, що в цей день слід закінчувати посів. Наші пращури прислуховувались до зозулі, якщо вона в цей день кує – хороша погода буде. Також звертали увагу на росу – чим більше її ввечері, тим завтра жаркіше буде.

zakarpatpost.net