Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

Невже на Тячівщині люди зовсім не розуміють, що коять, нищачи Карпати? Адже тимчасові подачки від тих, хто заробляє на вирубках мільйони, не варті того, щоб губити ліс.

Але чому про це не думають закарпатці? Вони говорять, що мають дітей, але ж хіба думають про те, як житимуть їхні нащадки тоді, коли гори стануть лисими?

Цими днями група лісорубів із грубими окримками накинулась на екологів лісової варти.

Про це повідомили у спільноті “СТОПКОР”.

При отриманні 800 доларів неправомірної вигоди викрито начальника управління майном міста Ужгорода.

Працівниками слідчого управління прокуратури Закарпатської області спільно зі співробітниками Управління захисту економіки в Закарпатській області Департаменту захисту економіки Національної поліції викрито начальника Управління майном міста Департаменту міського господарства Ужгородської міської ради, яка вимагала та отримала 800 доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомила прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Чи знаєте ви, звідки в Ужгороді дикі черешні?

Вони приваблюють погляди туристів, які дивуються, що у столиці Закарпаття не десь у садах, а прямо на вулицях ростуть фруктові дерева, нехай навіть дикі, але зате з рясним врожаєм.

Черешні не просто стали оздобою міста, але їх навіть обривають перехожі, найчастіше – діти, яким хочеться поласувати плодами.

Але чому Ужгород засадили дикими черешнями? Насправді, висаджуючи їх, розраховували отримати сакури. Але деякі прищепи не прийнялися, деякі було зроблено неправильно, тож на вулицях так і ростуть фруктові дерева.

Вражає, що жебраки в Ужгороді були ще чотири століття тому. Виявляється, жебракування – професія для столиці Закарпаття не нова, навіть історична.

Ужгород був багатонаціональним у всі часи. Хто лише не жив у мальовничому місті над Ужем. Але далеко не всім відомо, що колись одна з центральних вулиць столиці Закарпаття була заселена греками. Було це, щоправда, давно, ще в ХVІІ столітті, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Мова йде про сьогоднішню вулицю Духновича, яка раніше мала іншу назву – Вовняна.

Рододендрон східнокарпатський (червона рута) росте тільки на найвищих гірських хребтах і це велика удача – потрапити на пік його цвітіння.

За древніми гуцульськими легендами, що досі з покоління в покоління переказують жителі гірської Рахівщини, червоною рутою вважають рододендрон миртолистий. Це низькорослий сланкий вічнозелений кущик, який на високогірних полонинах у червні зацвітає яскраво-червоним цвітом, повідомляє vsviti.com. з посиланням на Фіртку.

У Боздоському парку посеред дерев і дикої природи виросла яскрава червона квітка.

Одинока троянда серед дикої природи, що схожа на лісову, вражає. Вона сиротливо стоїть одна поміж кронами могутніх дерев, що ростуть поруч. Квітка  цвіте і тягнеться до сонця. Такі рослини називають Валаамськими або Галлика Спленденс.

Гібрид шипшини та чайної троянди виглядає дуже гарно і в Ужгороді сотні кущів цих квітів. Чимало з них росте біля ПАДІЮНу та перед ОДА.

І цвітуть вони від ранньої весни до пізньої осені. Такі бутони можна було торік побачити навіть під снігом.

Звичайно, було б добре, якби рослину висадили на клумби до інших квітів, але навіть так вона свідчить про жагу до життя і про те, що красу можна побачити всюди, треба тільки уважно дивитись.

zakarpatpost.net