Хочете бути здоровим? Любите каву? Пийте її із броколі

Вау! У світі здорового харчування і суперфудів, схоже, з’явилося нове безумство: кава з броколі. І так, ця назва більш, ніж точна. Це кава, до якої додають броколі – ту саму зелену капусту.

Жодних жартів. Нововведення запропонували австралійські вчені із Організації наукових і промислових досліджень Співдружності націй. Вони винайшли порошок із броколі, який слід додавати до кави, пише ВВС. Україна.

На папері усе звучить доволі пристойно. Як кажуть австралійські вчені, люди не їдять достатньо овочів – і не тільки в Австралії. У Британії, наприклад, більшість людей споживає в день менше 240 грамів овочів – із рекомендованих міністерством 400 на день.

За словами Мері Енн Огестін, яка очолила дослідження, броколі-порошок містить багато білка й клітковини, а також багатий так званими “біоактивними фітохімічними речовинами”, які, вочевидь, позитивно впливають на здоров’я.

Іншими словами, додавання броколі-порошку до кави покращуватиме ваше самопочуття. Звісно, це не вперше люди додають “корисні” продукти у свої щоденні напої. Вже давно популярні напої зі, скажімо, куркуми чи спіруліни, не кажучи вже про цикорій. То чому б не спробувати броколі?

З однієї простої причини. На смак це – просто-таки огидно. Принаймні таку оцінку новому супер-напою уже дали користувачі соцмереж.

“Щойно спробував каву з броколі для відеоогляду BuzzFeed і можу підтвердити: на смак воно огидне”, – написав у Twitter своє враження журналіст BuzzFeed Australia Джош Тейлор. Інші користувачі припустили, що кава з броколі – це не що інше, як суп.

Критика у соцмережах, тим не менш, аж ніяк не збентежила авторів броколі-порошку.

Щонайменше, вчені вважають, що такий продукт може допомогти фермерам зменшити кількість “непривабливих” овочів, які потрапляють у смітник, ще не діставшись до прилавків. (За даними ООН від 2011 року, щороку близько третини продуктів, які виробляються людством, потрапляють у смітник – це приблизно 1,3 млрд тонн).

Крім того, й самим фермерам подобається ідея – на тлі усіх шалених трендів здорового харчування, які один за одним захоплюють наші з вами гаманці, наприклад, японський чай матча чи сік із паростків пшениці.

Представник одного із виробників броколі в Австралії Джон Сед схвалює висновки пані Огестін і впевнений, що каві з броколі нічого не заважає стати “наступним харчовим трендом”.

Звісно, не найближчим часом. Вчені ще досі тестують броколі-порошок на споживачах, щоб зрозуміти, чи хтось його взагалі купить.

Бо попри користь для фермерів, зменшення харчових відходів і позитивний вплив на здоров’я, смак кави з броколі все ще залишається головним питанням.

zakarpatpost.net