Чим ужгородські сміттєві голуби схожі на людей

Ужгород – місто унікальне. Тут вирує своє життя. Навіть птахи у столиці Закарпаття особливі. Вони різні, як люди…

Якщо серед нас дехто живе забезпечено, одягається стильно, а хтось – не має даху над головою і ходить у тому, що викинули інші, то між птахами також є подібний поділ на певні умовні категорії.

Серед них  також існують прошарки. Принаймні, в Ужгороді.

Наприклад, голуби, яких часто можна побачити на площі Театральній, на голові пам’ятника Фенцику біля Філармонії, вздовж набережних завжди акуратні, у них чисте пір’я. Вони зовні як елегантні люди.

Ці пернаті переважно завжди ситі, адже між перехожими постійно знаходяться готові їх чимось пригостити. Їжа, щоправда, не завжди пташина, часто навпаки – людська – фастфуд, хліб, булочки… Проте все одно цим голубам відчуття голоду майже незнайоме.

Утім є в Ужгороді й інші птахи, ті, які живуть біля сміттєвих контейнерів. Часто у спальних районах, між будинками.

Вони харчуються переважно тим, що знаходять поміж сміття. Їм також перепадає багато що з людської їжі замість насіння. Але вони схожі на безхатьків – такі ж  розпанахані та брудні. Їхнє пір’я чомусь жирне, наче давно немите волосся. Певно, посеред бруду на ньому осідають різні рештки. Виглядають ці птахи неохайно. Цікаво, що сміттєві голуби чомусь не змішуються з тими, що живуть у інших частинах міста. У кожної зграї своя територія. Справді, ужгородські пернаті майже як люди.

zakarpatpost.net