Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 16 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

До топ-переліку найнестандартніших керівників потрапили чиновники з Дніпропетровщини, Миколаївщини, Сумщини та Закарпаття

Ще від радянських часів ми уявляємо людину при владі стереотипно: піджак, краватка, пересипана канцеляризмами мова, передбачувані рішення… Але останніми роками все частіше доводиться бачити чиновників та керівників, які здатні ці стереотипи ламати. Щоправда, результати “ламання” бувають різні… Комусь це подобається, комусь ні.  Але про них усі говорять, пише Укрінформ.

Випускник Сокирницької школи Валентин Фречка став відомим Україні завдяки тому, що винайшов папір із опалого листя.

Спочатку винахід закарпатського 16-річного генія гідно оцінили на олімпіаді в Тунісі. Він здобув не просто перемогу в непростому поєдинку, у якому брала участь найобдарованіша молодь 86 країн світу, а Золоту нагороду та Гран-прі. Потім юнак переміг на Міжнародній олімпіаді з екології у Кенії. І це далеко не перші успіхи нашого земляка.

А цими днями Валентин виборов золоту медаль Genius Olimpiad 2018.

Олімпіада  проходила на базі State University of New York at Oswego.

Закарпатка намагалася  зарізати чоловіка, а він її у суді пробачив, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ». Тетяна та Роман із Міжгір’я жили в громадянському шлюбі близько двох років. Те, що чоловік пиячить, великою трагедією для жінки не було. Хоча саме через алкоголь його покинула попередня дружина, від шлюбу з якою він мав двох дітей. Проте молодиця раділа, що має хоч такого співмешканця, адже вважала, що нехай навіть непутній, але свій, рідний.

Застілля в родині бували часто. На них подружжя запрошувало родичів та друзів, звичайно ж із пляшкою. Того разу Роман повернувся з роботи, трохи випивши з колегами. Але цього чоловікові здавалося замало.

Тому він запропонував Тетяні покликати в гості тітку. Жінка одразу ж зателефонувала їй, а та повідомила, що невдовзі прийде. Справді, за кілька хвилин вона вже була в будинку чоловіка племінниці. Господиня поставила на стіл пляшку самогонки, приготувала нашвидкуруч якусь закуску – і всі разом приступили до трапези.

У державних університетах Марокко навчання повністю безкоштовне. Такого поняття, як “контракт” не існує. Про це Gazeta.ua розповідає українка Єлизавета Домбровська, яка 4 роки живе в Марокко. Виховує доньку Злату.

Українка 10 місяців навчалася в Марокко у школі, яка спеціалізується на вивченні арабської мови. Місяць у закладі коштує понад €1 тис.

Іван – родом із села Ділове на Закарпатті, за 50 км від кордону з Румунією. При в’їзді до нього височить присвячена географічному центру Європи блискуча металева стела. 1887 року його позначили тут австро-угорські науковці, пише gazeta.ua.

Іван стоїть у проході маршрутки, тримається за поручень. На середньому пальці виблискує срібний перстень із чорним каменем. Худорлявий, у модній куртці та джинсах. Поруч на сидіннях – дві жінки розмовляють про роботу на складі у Чехії. За ними – чоловік по телефону з’ясовує ціну на робочу польську візу. Більшість жителів Ділового працюють за кордоном – у Чехії, Словаччині, Польщі.

Україна опинилася на першому місці в рейтингу країн з найдоступнішим за ціною м’ясом птиці. Дослідження провело британське видання The National Provisioner. Для нього обрали 50 країн.

Згідно з даними британців, вартість 1 кг курячої грудинки в Україні становить в середньому 68 грн, 1 кг курячих ніжок — 49 грн, пише УНН.

Ужгород – місто унікальне. Тут вирує своє життя. Навіть птахи у столиці Закарпаття особливі. Вони різні, як люди…

Якщо серед нас дехто живе забезпечено, одягається стильно, а хтось – не має даху над головою і ходить у тому, що викинули інші, то між птахами також є подібний поділ на певні умовні категорії.

Серед них  також існують прошарки. Принаймні, в Ужгороді.

Наприклад, голуби, яких часто можна побачити на площі Театральній, на голові пам’ятника Фенцику біля Філармонії, вздовж набережних завжди акуратні, у них чисте пір’я. Вони зовні як елегантні люди.

zakarpatpost.net