Що робили закарпатці на гей-параді в Києві. ФОТО

Сьогодні темою дня є гей-парад у Києві.

На нього поїхали і закарпатці. Стояли по різні боки барикад.

За інформацією очільника «Карпатської Січі» Тараса Деяка, декого з закарпатських націоналістів затримали та побили поліцейські.

«При затриманні націоналістів покровителі ЛГБТ у вигляді поліції, нацгвардії та беркутні різного відтінку розуміли, що хлопців прийдеться дуже скоро відпускати через тиск зі сторони їхніх побратимів, тож їм була згори дана вказівка – калічити, залякувати та діяти максимально жорстко (аналогічно, як діяла беркутня та ВВ на Майдані) , – написав Тарас

Також за його словами, під Шевченківським РУВС активісти заблокували дорогу з вимогою звільнити затриманих, тож зараз майже всі на волі, але у величезної кількості пробиті голови, різноманітні травми та забої. Найбільше перепало одному з наших затриманих бійців, якому взагалі зламали ногу.

Нагадаємо, що тривав парад всього 20 хвилин, але за цей час довкола його учасників вирували пристрасті, хода супроводжувалася сутичками з поліцією.

Усього в параді взяли участь приблизно дві тисячі осіб, їм намагалися перекрити шлях близько 150 активістів. У підсумку 56 осіб затримали.

При цьому противники ходи вигукували гасла «Україна – не Содом», «Ганьба!» та били в барабани.

zakarpatpost.net