Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 17 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

На Закарпатті почався грибний бум! Білих вродило цього літа багато, але не тільки королівськими грибами багаті карпатські ліси. Прямо під ногами в наших горах росте ще багато смачних делікатесів, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

У селі Мокра Перечинського району постійні читачі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшли цілі плантації баранів, яких у нас називають квочками.

Ростуть ці дивовижні гриби переважно у букових лісах і знайти їх можуть найчастіше ті, хто добре знається у грибарстві. Василь Стегура та Владік Симкович натрапили на справжню грибну  плантацію.

За словами чоловіків, вони знайшли 15 квочок різних розмірів. У одній купці зазвичай виростає близько трьох кілограми грибів, але бувають і п’ятикілограмові.

Закарпатські ґаздині з таких делікатесів готують багато смачних страв.

На Міжгірщині урочисто відкрили знаменитий гастрономічний фестиваль верховинської страви

У високогірному селі Колочава, що на Міжгірщині, на території скансену «Старе село» почався гастрономічний фестиваль «Ріплянка» – відомої страви, зробленої з «ріпи» (так тут називають картоплю) та кукурудзяної крупи. Цього року «Ріплянка», яку заснував народний депутат України 5 і 6 скликань, уродженець Колочави Станіслав Аржевітін, відзначає 10-річний ювілей. За цей час фестиваль став знаменитим далеко за межами Закарпаття, а сама Колочава – унікальне село, яке налічує 10 музеїв – перетворилася на одне з найулюбленіших місць для туристів. Протягом року сюди приїжджає близько 100 тисяч гостей, у тому числі з-за кордону, а в розпал сезону 500 місць у приватних садибах заповнюються вщерть, повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Газета «ПОРАДИ» – практично енциклопедія життя, яка, якщо скласти всі номери, може перетворитися на великий довідник, у якому можна знайти відповіді на більшість важливих питань. У ній є неймовірні історії із життя простих та відомих людей, веселі та повчальні розповіді про життєві ситуації, у яких вони діляться з іншими своїм досвідом, надзвичайно багато рекомендацій щодо здоров’я, правильного харчування, краси, молодості, довголіття, ведення господарства, кулінарні тонкощі, унікальні рецепти страв закарпатської, української та різних  кухонь світу, духовні і психологічні поради та багато іншого… Це газета для всієї родини, яка є цікавою для людей різного віку і статі, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Отже, сьогоднішнім гостем прес-центру закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є головний редактор популярної на Закарпатті газети «ПОРАДИ» Людмила СУБОТІНА – людина дуже комунікабельна, високоерудована, справжній трудоголік, відкрита душею та обізнана не лише в журналістиці, але і в багатьох галузях, яка вміє не лише писати матеріали, але й верстати їх, робити до них колажі, тобто якій чудово відома вся газетярська «кухня».

Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла про свою захоплюючу роботу, дитячі мрії, дорослі хобі та поділилася з читачами тими порадами, якими користується сама.

На своїй сторінці закарпатська газета «НЕДІЛЯ» виставила вражаючі світлини пташиної сім’ї на озері Кірпічка.

Малята ростуть дуже швидко і доволі сміливо наближаються з батьками до людей.

Проте батько їх пильно охороняє і відганяє відвідувачів, а лебедят змушує відпливати.

Поява в Ужгороді перших лебедят є унікальною подією не лише для міста, але й України загалом, адже виводок королівських пернатих у нашій місцевості вважається рідкістю.

22 червня в обласному центрі Закарпаття пройде конференція «Україна – ЄС: коли зникають кордони».
Конференцію відкриватимуть Іванна Климпуш-Цинцадзе, віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України та Ігор Бураковський, голова правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій.

В Ужгороді горіло приміщення на ринку “Білочка”. Про це повідомив Спеціальний контроль.

За словами Ростислава Бегеша, пожежні їхали довго, тому спочатку люди почали гасити самотужки.

Інформації від пожежників поки що немає.

На місці події було багато ужгородців, які знімали та фотографували на телефони факт загоранння. Там же працювали поліцейські.

Хто і чому підпалив приміщення ринку, поки що невідомо.

Боржавські полонини – місцевість особлива. Там не просто гарно, а неймовірно казково. Крім того, на гірських хребтах росте багато лікарських рослин, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Піднімаючись на гору Гибма, можна помітити дивовижну картину. Землю встеляє своєрідний килим із яфин та ісландського моху з травою та звичайним мохом. Покривало настільки м’яке, що ходити ним так само приємно, як ватою, складеною у багато шарів. Виникає неперевершене відчуття напівневагомості. До того ж, враховуючи висоту, здається, що під ногами майже цілий світ. Вигляд  зверху просто фантастичний: будиночки схожі на іграшкові, машини – на зменшені копії сірникових коробок, а людей внизу зовсім не видно.

Хмари майже зовсім поруч, у них можна пірнути, а руки ніби торкаються неба.

zakarpatpost.net