АНОНС. Дві корови, гриби-близнюки, яйця з двома жовтками. В чому секрет закарпатської води

Диво-силу копанської води можна науково обґрунтувати

Усе в парі. Мешканці Копані запевняють, що в селі на Виноградівщині особлива атмосфера і енергетика… а головне – вода, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Обкладинка свіжого номера закарпатської газети «НЕДІЛЯ»

У невеликому населеному пункті, де проживають менше 4 тисяч людей, є більше 50 пар близнюків. До речі, найбільше в нашій державі. Через це Велика Копаня занесена до Книги рекордів України. Селище не змогло потрапити  до Книги рекордів Гіннесса лише тому, що в індійському селі  Кандаллур проживають аж 72 пари близнят.

Але на нашій Батьківщині двійнят зачатки з подвійним заплідненням та утворенням плодів зустрічаються на кожному кроці.

Якщо те, що на кожні 50 осіб народжується  пара близнюків, можна легко пояснити з точки зору генетики, то інші природні аномалії «обростають», як кажуть, міфами і легендами.

Селяни чудодійну силу приписують криниці.

Наразі вона облагороджена, над нею зведено щось подібне до каплиці, а поруч височіє хрест, біля якого розміщено ікони та квіти. Там є й різні статуетки, пластикові пляшки, одноразові стакани і навіть встановлено скриньку для пожертвувань, зачинену на два металеві замки.  Цікаво, для чого? І хто собі організував прибутковий бізнес за рахунок хворих людей?

«Нещодавно жінка з Києва приїжджала, стояла там на колінах і довго молилася. Навіть плакала, – каже  закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» місцева мешканка Марія. – Вода багатьом допомагає пізнати щастя батьківства. А днями чоловік із Житомира криницю шукав, казав, що безплідний, лікарі лише розводять руками. Попив водички, набрав собі ще кілька бідонів і поїхав щасливий. Тепер діточки в нього точно будуть. Головне – вірити. Тоді все здійсниться».

Як можна науково пояснити дива криниці? Які компоненти є у воді? Чому закарпатці ладні краще повірити в диво, ніж у логічне пояснення явищ?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері закарпатської газети «НЕДІЛЯ».

Купуйте свіжий номер газети «НЕДІЛЯ» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 15 червня.

zakarpatpost.net