Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 19 червня

День на Закарпатті був багатим на події.

До кінця літа Укрзалізниця планує запустити євроколією обіцяний поїзд Мукачево – Будапешт.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За словами очільника Укрзалізниці, вже найближчим часом спеціально для цього поїзда на відстані 500 м від залізничного вокзалу станції Мукачево розпочнеться будівництво окремої посадочної платформи, яка примикатиме до колії стандарту 1435 мм. «Наразі триває погодження проекту будівництва, роботи плануємо розпочати вже найближчими тижнями. Паралельно вже опрацьовуємо питання графіка руху поїзда та встановлення тарифів», – зазначив Євген Кравцов.

Зараз багато хто замислюється над власним призначенням у житті, займається пошуками себе. Іноді самотужки впоратись важко. Комусь на допомогу приходять книги, комусь відеоурооки, а хтось – звертається до людей, які вміють спрямовувати думки в потрібне русло.

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є лайф-коуч, або тренер із саморозвитку Ірина СТЕЦИК.Вона розповіла, що із якими питаннями до неї  найчастіше звертаються закарпатці, що їх непокоїть, якого вони віку та багато іншого.

Прямо у центрі Ужгорода, де рибалити заборонено, дехто влаштовує собі риболовлю.

Тим більше, що місце гарне, риба там постійно підгодовується любителями пригостити качок та інших власне підводних мешканців.

Саме біля пішохідного мосту водиться найбільша за розмірами риба.

Тому любителі риболовлі тихенько прилаштовуються з вудками на берегах Ужа.

Проте за подібні дії можна поплатитися штрафом. Хоча сума його й невелика – від 34 до 170 гривень, та все ж сам факт притягнення до відповідальності не є  приємним.

Помер соліст Закарпатської філармонії Олександр Товт. Про це повідомляють його колеги у соцмережах.

Ольга Свида зокрема, написала наступне: «Вчора о 14.00 в Ужгороді…серце. Більше, нажаль інформації не маємо. Як тільки буде щось відомо, дамо знати».

У березні Олександр відсвяткував своє 40-річчя.

Відійшла до Господа схимонахиня Марина (Карапа).

17 червня, на 90-му році життя, відійшла до Господа одна з найстарших насельниць Приборжавського Свято-Серафимівського жіночого монастиря – схимонахиня Марина (Карапа) (2.02.1929 – †17.06.2018).

Про це газеті «НЕДІЛЯ» повідомили в Єпархіальному інформаційному відділі.

Літо – пора відпочинку на природі і пікніків. Зокрема, ужгородські відпочивальники це підтверджують. Посеред затишної зеленої зони під ялинками біля драмтеатру дехто вирішив поприймати повітряні ванни. Для чого ж нам їхати кудись на море, коли після 50 грамів у спеку море і вдома… та ще й по коліна.

Подібні медитативні зони можна помітити і в інших куточках міста. Періодично зелені зони на площі Кирила і Мефодія та на Корятовича також перетворюються на готелі просто неба.

В рамках кримінального провадження, правоохоронці перевірять інформацію ЗМІ, щодо незаконної порубки лісу на Тячівщині

Для перевірки інформації викладеній у повідомленнях засобів масової інформації, слідчим відділом Дубівського ВП Тячівського ВП ГУНП в Закарпатській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні, щодо незаконної порубки лісу в Усть – Чорнянському лісництві ДП «Мокрянське ЛМГ» (ч. 1 ст. 246 КК України), повідомляє прес-служба Закарпатської прокуратури.

Прокуратура в суді оскаржить рішення про передачу Невицького замку Кам’яницькій сільраді

Прокуратура Закарпатської області подала апеляційну скаргу на рішення Ужгородського міськрайонного суду про передачу «безхазяйної нерухомої речі – Невицького замку» у власність Кам’яницької сільради Ужгородського району, інформує прес-центр Закарпатської ОДА.

Цими днями в Ужгороді та Хусті відбувся кінопоказ стрічок нашого відомого земляка, режисера, вихідця з Тячева В’ячеслава Бігуна «Сильні духом» та «Серце мами Гонгадзе». Присвячено було захід підтримці Олега Сенцова та бранців Кремля.

На жаль, на цьому активність закарпатців вичерпалась. Хоча єдиний позитивний нюанс, власник кінотеатру в Ужгороді, де демонструвалися фільми, запропонував протягом тижня безкоштовно показувати їх усім бажаючим.

zakarpatpost.net