Погода на Закарпатті на сьогодні, 21 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але місцями – грози.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +19, удень – +30 градусів. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +17, удень – +29 градусів. З самого ранку небо у Хусті вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Ввечері, можливо, пройде дощ із грозою.

У Воловці – +14 уночі і  +24  градуси удень. Небо у Воловці було ясним весь день, лише ввечері воно затягнулося хмарами. Без опадів.

У Сваляві – +15 уночі і  +27 градусів удень. Починаючи з самого ранку й до пізнього вечора, небо у Сваляві буде вкрите хмарами. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Тячеві нічна температура становитиме +18, денна – +28 градусів. Ранок у Тячеві буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Майже весь день мине без опадів, тільки ближче до вечора може розпочатися дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме +19, денна – +30. У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +15, удень – +27 градусів. Хмари у Великому Березному з’явилися на небі вранці, щоб вже у середині дня зникнути та до самого вечора більше не показуватися. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +30. Ясною погодою нас цей день не порадує – хмари закриють небо вже з самого ранку та протримаються до пізнього вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +14, вдень – +25 градусів. З самого ранку небо у Міжгір’ї вкриється хмарами, які протримаються до кінця дня. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою.

У Рахові буде уночі +13, вдень температура підніметься до +22 градуси. Вже вранці небо у Рахові затягнеться хмарами, які так і не зникатимуть до кінця дня. З середини дня і до його кінця йтиме дощ із грозою.

21 червня відзначається день пам’яті великомученика Феодора Стратилата. У народі святого називали Колодязником, оскільки це був день тих, хто копав криниці. Наші пращури говорили, що “Стратилат грозами багатий” – з цього дня наступала пора літніх гроз. Примітили у давнину, якщо під час грози добре чути грім, то варто чекати на затяжну негоду. Також в цей день звертали увагу на росу: якщо багато роси, то урожай буде хорошим. 21-22 червня – день літнього сонцестояння.

zakarpatpost.net