Результатами нинішньої двосторонньої зустрічі Клімкін задоволений. А чи задоволені угорці?

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що задоволений результатами українсько-угорських консультацій у Закарпатті, а також наголосив на необхідності роботи з підготовки вчителів і методики викладання.

  • “Ми маємо навчити вчителів, ми маємо змінити методику викладання української мови, оскільки коли дітей приводять до школи й одразу починають говорити про громади, а не починають з ними гратися – це не сприяє тому, щоб вони були українцями… Я загалом задоволений сьогоднішніми консультаціями”, – сказав П.Клімкін за підсумками українсько-угорських консультацій у Закарпатській області у п’ятницю, повідомляє Інтерфакс.

Глава МЗС наголосив, що Україна не виступає проти того, щоб представники угорської меншини під час навчання зберігали свою ідентичність.

“Ми самі зацікавлені в тому, щоб наші громадяни угорського походження на 100% залишалися угорцями. Це дуже важливо для нас, для нашого руху до об’єднаної Європи. Але ми маємо допомогти, заохотити, щоб кожен із них на достатньому рівні володів українською мовою”, – пояснив П.Клімкін свою позицію.

УГОРЩИНА ЗНИЗИЛА РІВЕНЬ ВИМОГ ДО УКРАЇНИ ЩОДО ЗАКОНУ ПРО ОСВІТУ

Як повідомлялося, в Берегові 22 червня відбулися українсько-угорські консультації з угорською громадою щодо імплементації закону України “Про освіту”, в яких узяли участь міністри закордонних справ України та Угорщини П.Клімкін і Петер Сіярто, міністр освіти і науки Україна Л.Гриневич, а також міністр людських ресурсів Угорщини Міклош Кашлер.

zakarpatpost.net