Погода на Закарпатті на сьогодні, 23 червня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні буде ще холодніше, ніж вчора, місцями – дощі і грози, а а Рахівському районі – навіть сніг.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +11, удень – +17 градуси. Вранці та вдень буде триматися ясна погода, а ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +10, удень – +18 градусів.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі очікується дощ. Вранці – без опадів. У середині дня дощ розпочнеться знову і йтиме до самого вечора.

У Воловці – +6 уночі і  +13 градусів удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Дощ йтиме вночі, але ще до настання ранку закінчиться. У другій половині дня він відновиться з більшою силою і послабшає тільки ввечері.

У Сваляві – +7 уночі і  +15 градусів удень. Ясна погода протримається у Сваляві зовсім недовго в ранковий час, а вже вдень небо вкриється хмарами. Нічний дощ до ранку стихне. Удень очікується дощ із грозою, якому ввечері на зміну прийде дрібний дощ.

У Тячеві нічна температура становитиме +10, денна – +17 градусів. У Тячеві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується дрібний дощ, після обіду – дощ із грозою, ближче до вечора – дощ.

У Перечині – нічна температура становитиме +11, денна – +17. У Перечині протягом усього дня погода буде похмурою. Удень очікується дощ із грозою, який ввечері перейде у дощ.

У Великому Березному – вночі +9, удень – +16 градусів. У Великому Березному протягом усього дня погода буде похмурою. Ранок і день пройдуть без опадів. Увечері можливий сильний дощ.

У Берегові та Виноградові – вночі – +10, удень – +20. Похмурій ночі на зміну прийде ясний ранок та день, хмари на небі з’являться лише ввечері. Уночі буде дрібний дощ. Вранці, вдень та ввечері – без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +6, вдень – +14 градусів. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранішній дрібний дощ поступово перейде у дощ із грозою, який ввечері зміниться дрібним дощем.

У Рахові буде уночі +5, вдень температура підніметься до +10 градусів. У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується сильний дощ, у другій половині дня – дощ із грозою, якому на зміну прийде дощ.

23 червня вшановується пам’ять священномученика Тимофія Пруського. У народі день Тимофія називали мишачий писк. За повір’ям, у цей день по землі ходять-бродять привиди. Старі люди вірили і бачили у цю пору великі “зграї мишей” на подвір’ях, що не передвіщало нічого хорошого. Погоду в цей день передбачали по диму від вогнища: якщо він піднімається стовпом – на ясну погоду, стелиться по землі – до негоди. А якщо на Тимофія засуха, то в цей день добра не чекай.

zakarpatpost.net