Закарпатський дизайнер розповіла про зонування приміщень. Що треба врахувати

Кожному з нас хочеться , аби в домі було і гарно, і комфортно, аби все помістилося і щоб не було зайвих меблів, аби ремонт обійшовся недорого і при цьому щоб житло потім хотілося  показати  іншим, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Тож які зараз модні тенденції в оформленні інтер’єрів, який дизайн можна вважати унікальним,  як облаштувати крихітну кухню чи балкон, як створити в будинку заспокійливу і затишну атмосферу?

Про це та інше у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла дизайнер інтер’єру Оксана МАЛЕШ з Ужгорода.

Зараз багато кому подобається зонування приміщень. Це досить практично. Що потрібно враховувати при такому підході до роботи?

Справді багатьом подобається ділити приміщення на якісь функціональні зони. Почати найкраще з планування розміщення меблів, із того, що, де і як хоче  господар бачити у своїй квартирі  чи будинку або конкретній кімнаті. Наприклад, у нас тут буде кухня, вона такого розміру із таким наповненням: тут буде ТV-зона, тут – диванна. При цьому вирішуємо, чи  диван будемо використовувати тільки як диван чи і як спальне місце у нічний час. Такі моменти потрібно продумувати  наперед. Потім плануємо освітлення, тобто як саме яку зону хочемо підсвітити. І тільки після цього переходимо безпосередньо до зонування. Це може бути зонування кольором, декоративними елементами, скажімо, за допомогою акваріума, каміна, або встановлюємо декоративні перегородки чи розсувні двері. Тобто, прийомів насправді дуже багато.

zakarpatpost.net