Алладін та велосипед у поміч! Як ужгородські рибалки професійне свято відзначають

Сьогодні –  день рибалки. Святкують його далеко не всі наші земляки, але багатьом приємно, що про них пам’ятають. На Закарпатті риболовля досі є одним із поширених занять. Вудити рибу на наших карпатських річках – одне задоволення, тим більше, що риби достатньо, причому – різної.

В Ужгороді найчастіше рибалок можна побачити вздовж Ужа, на набережних, біля підвісного мосту, на Чорних озерах та на  Кірпічці. Там у кожного з них є своє уже насиджене місце. Дехто не зраджує звичці навіть у дощ, мороз та сніг.

Водяне полювання в  столиці Закарпаття актуальне у всі пори року.

Більше того, дехто з рибаків умудряється придумувати чудернацькі пристрої для того, аби заманити на гачок якомога більше підводних мешканців.

Називають пристрій Аладіном. За конструкцією він простий: у консервній банці розведено вогонь і густий дим, що виходить звідти, нагадує казкову туманну завісу.

Як переконують риболови, це – своєрідна приманка, яка допомагає їм збільшити улов. Найбільш підходить вона, правда, для зимової ловлі.

Проте не лише місцеві ловлять рибу в Ужгороді.

«Між усіма переїздами по Закарпатській області видалось хвилин 30 для рибної ловлі. Оскільки на це я мав надію, то снасті  захопив із собою в потяг. Давно хотів спробувати порибалити на швидкій карпатській річці. От при такій нагоді хапнув спінінг та й вперед», – зазначив  Богдан Усик із Києва. – Оскільки рибалив тут вперше, не знав ні видів риб, ні приманок, на які потрібно ловити. Тутешній рибалка за верховодкою сказав, що на спінінг краще не ловити. Тому вирішив обловлювати незначну ділянку річки, перспективну як на мене, з явними ознаками присутності великих екземплярів (а де велика, там і мала)».

За його словами, на вертушку mepps йому вдалося зловити голавлика.

Рибку Богдан випустив і пішов з річки цілком задоволений.

Ловлять в Ужгороді рибу і досить нетрадиційними способами. Зокрема, був випадок навіть, коли чоловік займався риболовлею посеред Ужа з велосипедом.

Журналіст zakarpatpost.net  сьогодні поцікавився від ужгородських рибаків, чи відзначають вони професійне свято. Цікаво, що більшість відповіли ні, наголошуючи, що позитивний настрій створюють собі, незалежно від календарних дат.

Загалом ужгородські риболови незважаючи на те, що день видався не надто теплим і сонячним, веселі, наголошують, що  кльов досить хороший, а значить – свято вдалося.

zakarpatpost.net