Стало відомо, чому не йде реставрація Невицького замку поблизу Ужгорода, на що виділено понад 11 млн грн

Відновлювальні роботи у Невицькому замку (Закарпаття) не почалися через судову тяганину

Про це розповів голова ОДА Геннадій Москаль, передає телеканал М-студіо.

Виявляється, прокуратура Закарпатської області подала апеляційну скаргу на рішення Ужгородського міськрайонного суду про передачу “безхазяйної нерухомої речі – Невицького замку” у власність Кам’яницької сільради Ужгородського району.

“Ще в 2009 році Невицький замок внесено до Переліку об’єктів спільної власності територіальних громад, тому на момент винесення судом першої інстанції рішення він не був безхазяйним майном. Крім того, прокуратура області, департамент культури облдержадміністрації та обласна рада не були залучені до участі в справі та відповідно проінформовані про час та дату судового розгляду, як і про оскаржуване рішення. Кам’яницька сільрада проігнорувала численні прохання повернути Невицький замок на баланс області”, – коментує апеляційну скаргу Москаль. Таким чином, допоки суди не закінчаться, роботи не розпочнуть.

Згідно з проектом, руїни Невицького замку мають законсервувати, відремонтувати вежі і провести ще ряд робіт.

Півроку вже фактично згаяно, і невідомо коли закінчиться судова тяганина, відповідно, кошти на реставрацію об’єкту надійдуть ще нескоро. Скільки часу залишиться на реалізацію проекту і що встигнуть зробити – також загадка.

На реалізацію проекту було передбачено 10,7 млн тисяч грн., ще додатково 500 тис. виділили з обласного бюджету. Однак, станом на червень 2018 року роботи досі не почалися.

zakarpatpost.net