Стали відомі нові деталі про порятунок ужгородського лебедя

Ужгородці тривожаться за білоперого красеня, який потрапив у пастку недобросовісного рибака і наразі невідомо, чи є в його лапці гачок, чи ні.

Останні новини про лебедя повідомила на сторінці Громадянська ініціатива #Кірпічка орінтолог Оксана Станкевич-Волосянчук.

“Близько 15.00 нарешті лебідь всівся на гнізді, а самиця з пташенятами вийшла на берег – люди принесли кашу і накидали зеленої трави. Поки малі їли, самиця їх стерегла. Лебідь чистив пір’я, лагодив гніздо. Потім став на лапу і я змогла її роздивитись у бінокль. Лапа має нормальний вигляд. Чотири рази обмотана волосінню, ще клубок волосінні бовтається збоку. Лапа обмотана не туго, волосінь рухається туди-сюди. Він сам дзьобом намагається її зняти. Бачила поплавок біля лапи. Лебідь був спокійний, до людей не виходив, від людей нічого не брав. Як пташенята поїли, самиця повела їх у зарості рогозу і вони пішли на воду. За ними пішов і лебідь”, – зазначила вона.

Далі ж повідомила про плани спасіння пернатого.

“Відповідно маю такі пропозиції: 1) група з порятунку лебедя повинна бути одна, а не 10 – кожна група має свою уяву про стан лебедя і спосіб його відлову. Пропоную усім бажаючим рятувати лебедя гуртуватись довкола Жанни і Віри; 2) якщо на сьогоднійшній день ми не дійшли згоди про те, як ловити лебедя, то краще залишити його в спокої і просто спостерігати за ним і його станом. При перших симптомах погіршення його стану приймати екстренне рішення з його відлову”, – йдеться у повідомленні.

zakarpatpost.net і надалі стежитиме за долею улюбленця ужгородців, а поліцію закликаємо знайти винуватця цього неприємного інциденту.