У лебединій родині в Ужгороді вже ідилія. Усі живі і здорові. ФОТО

Після нещасного випадку з лебедем, коли він зачепився за рибацький гачок і успішного спасіння пернатого, пташина родина зараз разом.

Самець охороняє самку та малюків.  Із ним усе гаразд. Лебеді стали більш сміливими і почали навіть ближче підпливати до людей.

Винуватця ж інциденту активісти хочуть знайти і провести з ним добру профілактичну роботу, адже скільки клопотів він завдав багатьом людям!

А пернаті біля берегу охоче приймають їжу від тих, то прийшов їх провідати. Радує, що відвідувачі не годують їх хлібом, а пригощають травою, молодою конюшиною та подорожником. Особливо вона припала до душі малюкам. Вони залюбки їли зелень, яку кидала їм у воду дівчинка. А самець дзьобом зривав лебедятам стебла комишу, коли ж люди наближалися занадто близько, шипів.

Особливо він остерігається від собак, гучними звуками намагається їх налякати і програти, а також сповістити родину про небезпеку.

Добре, що невесела історія з улюбленцем ужгородців закінчилася добре.

Люди дуже радіють, активно обговорюють пригоду, фотографуються біля птахів.

Однак таке більше не повинно повторитися. Тож рибакам варто думати не лише про власний улов, але й про мешканців озера. Передусім це стосується тих, хто приходить на Кірпічку з інших районів, адже постійні мешканці вже вивчили правила поведінки з птахами.

zakarpatpost.net