Як закарпатські жінки захищають своїх чоловіків… кулаками та ножами

Ганна заявила, що встромила ножа у спину Романа, бо боялася за життя співмешканця, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Закарпатські жінки не лише добрі ґаздині, але й деякі з них – справжні захисники чоловіків. Їх сміливо можна назвати сильною статтю. Окремі з них здатні на нечувані вчинки, особливо коли перебувають напідпитку. Тоді вони можуть стати на оборону своїх коханих і навіть помститись тим, хто на них посягає.

Саме так зробила берегівчанка Ганна (імена дійових осіб у матеріалі замінено), коли поверталася зі співмешканцем із відпочинку.

Того літнього вечора вони добре відпочили на природі. Трохи випили. За словами жінки, пили лише пиво.

Небезпеку не віщувало ніщо. Дозвілля на березі озера пройшло цікаво, тож пара ділилася враженнями і весело розмовляла про своє. Але, дійшовши до колишнього універмагу, вони зустріли знайомих. Степан підійшов до них і попросив припалити цигарку. Один із чоловіків сидів  у автомобілі, інший – стояв на вулиці.

«Коли він припалив і повернувся до мене, я помітила, що на нього напав один із хлопців, почав його бити. Я хотіла розборонити бійку, однак побачила в руках нападника ніж, яким він розмахував перед Степаном. Чоловік  вдарив мене в обличчя. Не пам’ятаю,  як далі ніж опинився у мене, але я нанесла йому удар в ділянку грудної клітки», – розповіла про інцидент Ганна.

Закривавлене знаряддя помсти жінка кинула на землю. Проте цей епізод також стерся з її пам’яті.

А у жертви кривавих розбірок була інша версія того, що сталося.

«На прохання матері я поїхав до неї додому на велосипеді. Повертаючись, зустрів знайомого. Він сидів у салоні автівки і ми розмовляли. Раптом ми помітили Степана, який ішов із жінкою. Він  наблизився і попросив припалити цигарку. Проте я подумав, що він хоче помститися за давню суперечку, яка між нами виникла близько 10 років тому. Перелякавшись, я штовхнув його, між нами зав’язалася бійка. У кишені я мав розкладний ніж. Він несподівано відкрився і, щоб не поранитись, я відкинув його. Але Ганна його підняла. Я вже хотів підняти велосипед і йти геть, але відчув різкий удар у спину.  Я злякався та почав тікати, хотів сісти на велосипед однак впав із нього. Тоді побачив автомобіль і зупинив його, прохаючи водія про допомогу, – розповів Роман.

Степан же також підтвердив, що з Ганною вони були напідпитку. Проте ситуацію він побачив дещо по-іншому.

«Після того як мені припалили цигарку, я повертався до Ганни. Вона стояла на відстані близько 10-15 метрів від мене. Раптом відчув, що хтось на мене напав ззаду. Роман схопив мене за шию та вдарив декілька разів. Між нами зав’язалась сутичка, під час якої у його руках я побачив ніж. Жінка хотіла нас розборонити. Далі я підбіг до машини і почав просити водія про допомогу, та коли повернувся назад, побачив, що Роман та Ганна в крові. Після цього приїхала поліція», – зізнався він.

Те, що Роман розмахував ножем перед Степаном, підтвердив і Юрій, спільний знайомий обох, який саме сидів у автомобілі.

Лікар-хірург Берегівської лікарні розповів, що до приймального відділення Роман потрапив близько 23 години. У нього було ножове поранення лівої половини грудної клітки. Він також пояснив, що у разі ненадання першої медичної допомоги від такої рани може наступити смерть.

Під час судового засідання Роман просив суворо не карати Ганну, оскільки пошкодував її як матір неповнолітніх дітей.

Сама ж нападниця наголосила, що встромила ножа в чоловіка через те, що боялася за життя співмешканця. У скоєному каялась і шкодувала про вчинене.

Враховуючи, що на вихованні Ганни знаходиться четверо  неповнолітніх дітей, суд засудив жінку до двох років умовного позбавлення волі.

Утім у цьому випадку вражає інший факт. Хто б як не розцінював поведінку жінки, звичайно, вчинила вона мужньо. Адже так віддано захищати чоловіка здатна далеко не кожна представниця  слабкої статі. Навіть усвідомлюючи наслідки, вона накинулася на молодика, який бив Степана.  Без сумніву, її дії протизаконні, але діяла вона як справжня захисниця. А от Роман під час інциденту повівся зовсім не по-чоловічому, адже мало того, що він накинувся на Степана, який підійшов до нього мирно, так ще й здійняв руку на жінку, яка спочатку прагнула лише зупинити бійку. І якщо подружжя було напідпитку, то Роман діяв на тверезу голову, що ще більше дивує.

Оксана ПРИЙМАК, закарпатська газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net